Fastighetsmäklarförbundets webbplats med de senaste nyheterna inom mäklarbranschen

Rutavdrag även för vitvaror från årskiftet

Enligt Skatteverket kommer det att från och med årsskiftet att finnas fler möjligheter till rutavdrag. Även reparation och underhåll av vitvaror i hemmet omfattas då av detta. De nya rutreglerna gäller för arbeten som utförs och betalas från och med den 1 januari 2017. Det handlar om följande vitvaror:

Tvättmaskin, torktumlare, torkskåp, mangel, kyl, frys, diskmaskin, spis, spishäll, ugn, mikrovågsugn, köksfläkt och spiskåpa.

Läs mer.

---
Datainspektionen uttalar sig om drönarfotografering

Datainspektionen uttalar sig om drönarfotografering

Datainspektionen har gått ut med information till länsstyrelserna angående fotografering med drönare.

Inspektionen anser bland annat att tillstånd kan ges till drönare som ska användas för efterforskning av försvunna personer, transport av hjärtstartare, räddningsutrustning, läkemedel eller motsvarande, tillsyn eller kontroll av områden i samband med bränder och inspektion av kraftledningar/kraftledningsgata inför en personalinsats.

Läs mer.

---
ECB-chefen oroad för de svenska hushållens skulder

ECB-chefen oroad för de svenska hushållens skulder

Europeiska systemrisknämnden varnar nu Sverige, Belgien, Danmark, Finland, Luxemburg, Nederländerna, Storbritannien och Österrike för hot mot den finansiella stabiliteten från hushållens höga skuldsättning på medellång sikt. Det sade chefen för den Europeiska centralbanken, Mario Draghi, när Han talade vid den kvartalsvisa utfrågningen i Europaparlamentets ekonomiska utskott den 28 november.

Läs mer.

---
Framtidens hem smartare

Framtidens hem smartare

Enligt Forskningsinstitutet Swedish ICT kommer framtidens hem att vara mer smarta och uppkopplade. Den digitala styrningen av olika funktioner i hemmet kommer att göra livet enklare med helt nya tjänster vi idag inte ens känner till.

Claus Popp Larsen, som arbetar med smarta hem på Swedish ITC, förklarar att systemen för exempelvis värme, larm och ventilation kommer att vara hopkopplade.

Läs mer.

---
Casa Brutale – bokstavligen Living on the Edge

Casa Brutale – bokstavligen Living on the Edge

För ett drygt år sedan blev arkitektbyrån OPA’s idé om ett ultraexklusivt hus inbyggt i en klippa vid havet en sensation på nätet. Nu är planerna för ett realiserande av bygget igång. Huset kallas för Casa Brutale, vilket är en referens till den arkitektoniska stilen brutalism. Stilen kännetecknas av rå betong och att tekniska och funktionella detaljer blir en del av designen.

Läs mer.