Sälja bostad

Vi har samlat nyttiga artiklar om allt som rör försäljning av en bostad.

Guider & Råd

Olika typer av visningar

Bostadsvisningar kan gå till på flera olika sätt. Bostadsbyte är något de flesta människor bara gör några gånger i sitt liv och kan det vara svårt att veta hur en visning går till. Därför har vi gjort en beskrivning på hur de vanligaste formerna av visningar brukar fungera.

Läs mer

Guider & Råd

Överlåtelsebesiktning

Oavsett om du ska köpa eller sälja ett hus är det viktigt att få professionell och opartisk hjälp med att kontrollera husets skick.

En överlåtelsebesiktning hjälper köparen att uppfylla delar av undersökningsplikten samtidigt som den minskar risken för en påfrestande tvist mellan köpare och säljare.

Läs mer

Guider & Råd

Flyttstädning

När du säljer din bostad skrivs det vanligtvis in i köpekontraktet att du har skyldighet att flyttstäda bostaden. En flyttstädning innebär betydligt mer än en vanlig veckostädning. I flyttstädningen ingår även områden som förråd utanför bostaden och röjning av eventuell tomt.

Vi har beskrivit vad som ska ingå i denna städning.

Läs mer

Guider & Råd

Säljprocessen

Det är lätt att känna osäkerhet inför allt som ingår i en bostadsaffär. Därför har vi gjort en checklista där vi har beskrivit alla stegen i köpprocessen, från början till slut.

Vi går igenom vad du som köpare av en bostad bör tänka på inför varje steg.

Läs mer