Om oss

FMF erbjuder professionell och snabb rådgivning för kompetenta fastighetsmäklare och trygga bostadsaffärer.

Fastighetsmäklarförbundet

Om oss

Fastighetsmäklarförbundet (FMF) är en politiskt obunden branschorganisation med drygt 1 000 medlemmar. FMF bildades 1957 som ett förbund som samlade ihop mindre mäklarföretag runt om i landet.

2012 påbörjade FMF en stor förändringsresa där vi lade grunden för ett nytt, modernt och framför allt smidigt FMF. Våra kärnområden är service, ekonomi, kvalitet och opinion.

Vi arbetar ständigt för att anpassa oss efter både samhällets olika krav samt våra medlemmars behov och önskemål.
FMF drivs med entreprenörsanda och jobbar efter korta beslutsvägar. Det gör oss till det mer effektiva förbundet för våra medlemmar och framtida medlemmar.

I medlemskapet får du

SERVICE

• FMF erbjuder juridisk rådgivning utöver det vanliga och därför är det den främsta användbara förmånen för dig som medlem. Tveka inte att höra av dig till oss när du stöter på problem eller har funderingar. Som medlem har du obegränsad möjlighet till juridisk telefonrådgivning måndag till fredag från kvalificerade jurister på Next Advokater.

• Centralt upphandlad ansvars- och rättsskyddsförsäkring med förmånlig premie. Skulle du hamna i tvist eller vilja överklaga ett beslut av FMI, kontaktar du Eir så hjälper de dig med ett biträde. Tillägg som kontorsförsäkring för företaget går också att teckna.

• Erbjudanden från våra samarbetspartners som exempelvis rabatterade hotellnätter, eller flyttstäd och deklarationshjälp för dig och dina kunder.

 

Digitalt kunskapstest för vidareutbildning. Om du tar dig tid att göra dessa kommer du alltid att vara uppdaterad på de juridiska frågor som uppstår i din verksamhet.

EKONOMI

• Vi ska se till att tillvarata våra resurser men också se till att hjälpa medlemmarna att få så låga omkostnader som möjligt.

KVALITET

• Relevanta kurser för våra medlemmar.

• Frekvent nyhetsuppdatering på vår webbplats.

• Möjlighet till opartisk tvistlösning utanför domstol genom
Fastighetsmarknadens Reklamationsnämnd (FRN).

OPINION

• Som organisation driver vi frågor som är viktiga för vår medlemskår och för fasighetsmäklarbranschen som helhet.