Glöm inte att gå in på Mina Sidor och uppdatera dina uppgifter.

Mäklare

Vi har samlat nyttiga artiklar med information om allt som rör mäklartjänsten.

Guider & Råd

Att välja fastighetsmäklare

När du ska välja fastighetsmäklare bör du ställa vissa kontrollfrågor, så att du lättare kan jämföra olika fastighetsmäklare. Du köper en tjänst, men tjänsten ser inte likadan ut hos alla mäklarfirmor.

Därför bör du vara noga med att i förväg ta reda på exakt vad som ingår i just den tjänst du köper. Vi har samlat några bra frågor att ställa till mäklaren för att du sedan ska kunna göra rätt val.

Läs mer

Guider & Råd

Mäklararvode

Vilket arvode en fastighetsmäklare ska få baseras alltid på en överenskommelse mellan fastighetsmäklaren och dig som säljare.

Vi presenterar de vanligaste arvodesmodellerna.

Som säljare kan du fundera över vilken modell du känner dig mest bekväm med och berätta sedan detta för din mäklare.

Läs mer

Guider & Råd

Fördel med att välja en FMF-mäklare

Om du väljer en fastighetsmäklare som är ansluten till Fastighetsmäklarförbundet vet du att mäklaren har rätt kunskap och är rätt försäkrad enligt de lagar och regler som krävs.

Du som säljare och köpare har också tillgång till FMF:s konsumentforum. Konsumentkontakten svarar på frågor som rör mäklartjänsten och erbjuder även rådgivning om hur du kan gå vidare i din köp- eller säljprocess.

Läs mer

Guider & Råd

Missnöjd med fastighetsmäklaren?

Om du är missnöjd med din mäklare finns det olika tillvägagångssätt. Första steget är att ta kontakt med fastighetsmäklaren och framföra ditt missnöje för att se om ni kan finna en passande lösning. Om det inte går finns följande vägar att välja:

  1. Kontakta aktuellt branschförbund
  2. Fastighetsmarknadens reklamationsnämnd, FRN
  3. Fatsighetsmäklarinspektionen, FMI

 

Läs mer

Konsumentforum

Glöm inte att du som konsument och säljare av en bostad kan ställa dina juridiska frågor i vårt konsumentforum, varje dag, dygnet runt.

Support & Stöd

Till konsumentforum