Fastighetsmäklarförbundets webbplats med de senaste nyheterna inom mäklarbranschen
Hemnet - Sveriges mest besökta bostadssajt

Nedtrappning av ränteavdragen?

I tisdags i förra veckan kom Internationella valutafonden (IMF) med en rapport över den svenska ekonomin.

IMF ger den svenska bostadsmarknaden hård kritik och riktar in sig på ränteavdragen. Politikerna har hittills hållit hårt i ränteavdragen men nu väcks frågan ifall detta kanske borde ses över igen.

Läs mer.

---
Många vill bo i Karlatornet

Många vill bo i Karlatornet

Skyskrapan på Lindholmen beräknas vara klar 2019, men bara om 70 procent av lägenheterna blir sålda. Annars blir bygget av Nordens högsta skyskrapa aldrig av. Mäklarkontoret Eklund Stockholm New York, som snart öppnar sitt Göteborgskontor har fått uppdraget att sälja lägenheterna. – Jag vet inte hur många mejl och telefonsamtal jag får varje vecka men det är många tusen anmälningar …

Läs mer.

---
Konjunkturinstitutet (KI) varnar för bostadskrasch

Konjunkturinstitutet (KI) varnar för bostadskrasch

Under de senaste tio åren har bostadspriserna fördubblats i Sverige.

Nu varnar Konjunkturinstitutet för första gången i modern historia för en bostadskrasch. Mats Dillén, Konjunkturinstitutets generaldirektör, menar att de börjar bli oroade och att vi nu kan vara på väg att hamna i ett läge som är ohållbart.

Läs mer.

---
Svenskarna börjar binda sina lån

Svenskarna börjar binda sina lån

En undersökning från Bjurfors visar att svenskarna tror på stigande räntor de närmaste åren och var tredje person planerar att binda sina bolån. 

Sex av tio personer tror också att räntorna kommer att ligga högre om två år än idag. Enligt Riksbanken kommer reporäntan att stiga till 0,4 % vid slutet av 2017.

Läs mer.

---
Svårt att få tag på hantverkare innan årsskiftet

Svårt att få tag på hantverkare innan årsskiftet

På grund av den stundande sänkningen av rotavdraget har det blivit i stort sett omöjligt att få tag på en hantverkare innan årsskiftet. Ola Månsson, vd på Sveriges Byggindustrier, har i en intervju med DN bekräftat problemet. – Ja, det är väldigt svårt, de flesta är upptagna.

Läs mer.