Fastighetsmäklarförbundets webbplats med de senaste nyheterna inom mäklarbranschen
Magnus Melin till FRN

Magnus Melin till FRN

Då Fastighetsmäklarförbundet och Mäklarsamfundet nu har fått Kammarkollegiets godkännande att bedriva mäklarbranschens tvistlösningsnämnd innebär det att Magnus Melin byter anställning till Fastighetsmarknadens reklamationsnämnd, FRN. Ett bolag som ägs till lika stora delar av Fastighetsmäklarförbundet och Mäklarsamfundet.

Läs mer.

---
Peeter Pütsep invald i Mäklarhusets styrelse

FÖLJ MED FMF TILL OTROLIGA CHICAGO, SPÄNNANDE NEW YORK OCH VÄRLDENS STÖRSTA MÄKLARMÄSSA 2-9/11!

Nu har det återigen blivit dags för FMF:s researrangemang till världens största mäklarmässa, NAR-konventet. 

Förra årets resa till Florida blev mycket uppskattad och de som följde med vet vilken otrolig upplevelse detta är. För er som ännu inte tagit chansen, missa inte detta tillfälle!

Allt du behöver veta finns i den inbjudan vi tidigare gått ut med men glöm inte att anmäla dig senast den 29 maj! Klicka här för att komma till inbjudan.

---
Gojko Drinic blir ny vd på Notar

Gojko Drinic blir ny vd på Notar

Gojko Drinic ersätter Pasha Sabouri som ny vd på Notar och tillträder sin befattning under juni månad. Gojko kommer närmast från jobbet som vd på Plus Bolån och har sedan tidigare mer än 10 års erfarenhet av fastighetsmäklarbranschen.

– Jag är oerhört stolt och glad över att få leda en av Stockholms största och snabbast växande mäklarfirmor. Tillsammans med våra drivna franchisetagare och fantastiska anställda hoppas jag kunna driva Notar framåt både i Stockholm och resten av landet säger Gojko Drinic i ett pressmeddelande.

Läs mer.

Nu efterlyser även Lantmäteriet ett bostadsrättsregister

Nu efterlyser även Lantmäteriet ett bostadsrättsregister

Som FMF tidigare har rapporterat om har Bostadsrättsutredningen och Konsumentverket stött mäklarbranschens krav på ett bostadsrättsregister där pantsättningar kan noteras. Ett sådant register skulle öka konsumentskyddet vid bostadsrättsöverlåtelser.

Nu har även Lantmäteriet instämt i kravet. Lantmäteriet har fått regeringens uppdrag att utreda olika användningsområden för det befintliga lägenhetsregistret.

Läs mer.

---
Färre söker inteckning för lån på fastigheten

NORDIC CHOICE HOTELS

Varför inte passa på att boka in en minisemester nu när solen och värmen snart är här. Som medlem hos FMF får du dessutom upp till 15 procent rabatt på alla Nordic choice hotels i Skandinavien och Baltikum.

För att ta del av rabatten och boka går du som medlem in på vår hemsida

---
Relativt lugnt på bostadsmarknaden

Relativt lugnt på bostadsmarknaden

Efter några månader av prisuppgångar blev bostadsrättspriserna oförändrade i april medan villapriserna ökade med 1 procent. Jämfört med för tre månader sedan har bostadsrätterna stigit 3 procent och villorna 5 procent. Siffrorna baseras på 39 500 försäljningar av bostäder som registrerats av Svensk Mäklarstatistik.

Läs mer.

---
Intygsgivare kan inte meddelas disciplinär påföljd

Välkommen till ett webbinarium i hälsans tecken

Föreläsare är Veronica Franzén som har en bred utbildning inom träning och hälsa, samt är ICF-certifierad coach.

Under föreläsningen tar vi bland annat upp hur du bäst hanterar stress, varför det är så svårt att komma igång och vad du kan göra för att starta ett "hälsokonto", d.v.s. investerar framför allt tid för hälsoaktiviteter.

Föreläsningstillfälle

30 maj kl. 10-00-10.45 Webbinarium – länk erhålles i god tid innan webbinariumet. Anmäler dig gör du till utbildning@fmf.se senast den 28 maj.

---
DEL 3 AV LEXICON UNIVERSITY OCH LTU:S STUDENTBLOGG

Del 3 av Lexicon University och LTU:s studentblogg

I Förra bloggen kunde vi läsa om studenten Mikaela Källgren från Stockholm som arbetar på ERA Ditt Hem Fastighetsförmedling. Denna vecka får vi träffa studenten Ali Mroveh och läraren Anders Lindh som bland annat berättar om varför de tycker att man kan köpa en utbildning som ändå finns i högskolans ordinarie utbud samt om det är möjligt att undervisa i ett allvarligt ämne som etik på distans.

Läs mer.

---
Intygsgivare kan inte meddelas disciplinär påföljd

Intygsgivare kan inte meddelas disciplinär påföljd

Disciplinär påföljd mot intygsgivare av ekonomiska planer strider mot grundlagen. Det har Högsta Förvaltningsdomstolen (HFD) kommit fram till. Två intygsgivare hade meddelats varning av Boverket för ett flertal brister i intygsgivningen av en ekonomisk plan. Varningarna fastställdes senare av Förvaltningsrätten och Kammarrätten. Intygsgivarna överklagade Kammarrättens dom till HFD.

Läs mer.