Fastighetsmäklarförbundets webbplats med de senaste nyheterna inom mäklarbranschen
Amorteringskravet har minskat låneskulderna

Amorteringskravet har minskat låneskulderna

I torsdags anlände Finansinspektionens årliga undersökning där utvecklingen på bolånemarknaden och hushållens skulder presenterades. Förutom att man visade hur mycket nya bolånetagare lånar visade man även hur mycket de amorterar och hur väl rustade de är för sämre tider. I analysen av effekterna av amorteringskravet för nya bolån visar man att detta har minskat hushållens skulder.

Läs mer.

---
Snart dags för FMF:s årsmöte 2017!

Snart är det dags för FMF:s årsmöte 2017!

Program:

10.30-11.30 Föreläsning med Hemnet
11.30-12.30 Gemensam lunch
12.30-13.30 Inregistrering och mingel
14.00- Årsmöte

Efter årsmötet inbjuder FMF till mingel med bubbel och tilltugg. Sista anmälningsdag för att erhålla rösträtt på stämman är den 17 april 2017. Anmälan skall ske till kansli@fmf.se

Läs mer.

---
Rörlig eller bunden bolåneränta?

Rörlig eller bunden bolåneränta?

Frågan är ständigt aktuell och svaret kan skifta beroende på de faktorer som påverkar det allmänna ekonomiska läget. I senaste nyhetsbrevet Boräntenytt från SBAB ger chefsekonomen Tor Borg sin syn på hur man ska tänka idag när man väljer sin bolåneränta på bostadslånet.

Läs mer.

---

WEBBINARIUM - Nyproduktion med Magnus Melin 10/5 2017

Välkommen till webbinarium med Magnus Melin i ämnet Nyproduktion – Fällor och fallgropar vid förmedling av nyproducerade fastigheter och bostadsrätter.

Kurstillfällen:

10/5 kl. 10.00 - 12.00 Webbinarium – länk erhålles i god tid innan webbinariumet.

Anmäler dig gör du till utbildning@fmf.se senast den 5/5. Utebliven närvaro debiteras med 300 kronor. Alla, oavsett förbund, är välkomna!

---
En inomhuspark mitt i Stockholm

En inomhuspark mitt i Stockholm

I en tid då fokuseringen ligger på att bygga så många nya bostäder som möjligt har man ägnat för lite uppmärksamhet på vad som händer mellan husen och de publika platserna. Nu presenterar Utopia Arkitekter därför ett förslag på en inglasad inomhuspark i centrala Stockholm. Eftersom den är tänkt att ligga på S:t Eriksplan heter förslaget S:t Eriks inomhuspark.

Läs mer.

---
Nu måste vedpannan energimärkas

Nu måste vedpannan energimärkas

Från och med den 1 april i år ska pannor för fasta bränslen, som pellets, briketter och ved energimärkas. Detta gäller för nya produkter som sätts in på marknaden i ett EU-land och innebär att villaägaren kan välja en effektiv panna med lägre ved- eller pelletsförbrukning. Nyheten om lagkravet kommer från Energimyndigheten och gäller pannor med värmeeffekt upp till och med 70 kW.

Läs mer.

---
Greta Garbos lägenhet till salu

Greta Garbos lägenhet till salu

Nu har släkten 27 år efter hennes död bestämt sig för att sälja sjurumslägenheten i det exklusiva Campanile-huset på Manhattan i New York. Den var Greta Garbos hem i nästan 40 år innan hon dog 1990. Lägenheten är i stort sett orörd och det är första gången den är till salu sedan filmstjärnan köpte den 1953.

Läs mer.