Fastighetsmäklarförbundets webbplats med de senaste nyheterna inom mäklarbranschen
Tecken på nytt bostadsrally

Tecken på nytt bostadsrally

Avmattningen på bostadsmarknaden som man sett de senaste månaderna verkar inte hålla i sig. Nu finns det signaler som visar att vi åter är på väg in i ett bostadsrally, och många ställer sig frågan varför och hur länge denna ökning kommer att pågå. I en intervju på nyhetssajten EFN ger Erik Olsson, ordförande i Fastighetsmäklarförbundet, sin syn på saken.

Läs mer.

---

KURS: Juridiska aktualiteter med Magnus Melin 4/4 2017

Välkommen till utbildning med Magnus Melin där det under två timmar bjuds på bl.a. HD:s avgörande om förbesiktning av fastigheter, olika tidsfrister för besiktningsklausuler och förmedling av nyproducerade fastigheter.

Vi får dessutom en exklusiv förhandstitt på några av de nya kunskapsfrågorna ur 2017 års digitala utbildning. 

Kurstillfällen:

4/4 kl. 10.00 - 12.00 Götalandsvägen 215 i Älvsjö
4/4 kl. 13.00 - 15.00 Webbinarium – länk erhålles efter anmälan

Anmäler dig gör du till utbildning@fmf.se senast den 31/3 och glöm inte att ange vid vilket kurstillfälle du önskar närvara. Utebliven närvaro debiteras med 300 kronor. Alla, oavsett förbund, är välkomna!

---
Regeringen föreslår ändringar i fastighetsmäklarlagen

Regeringen föreslår ändringar i fastighetsmäklarlagen

Som ett led i arbetet mot penningtvätt och finansiering mot terrorism har regeringen lagt fram förslag om en ny penningtvättslag och ett flertal andra åtgärder. En av åtgärderna avser ändringar i fastighetsmäklarlagen. Enligt förslaget ska Fastighetsmäklarinspektionen (FMI) få göra oanmälda besök hos mäklare för att tillse att de följer sina skyldigheter enligt penningtvättslagen.

Läs mer.

---

WEBBINARIUM - Nyproduktion med Magnus Melin 10/5 2017

Välkommen till webbinarium med Magnus Melin i ämnet Nyproduktion – Fällor och fallgropar vid förmedling av nyproducerade fastigheter och bostadsrätter.

Kurstillfällen:

10/5 kl. 10.00 - 12.00 Webbinarium – länk erhålles i god tid innan webbinariumet.

Anmäler dig gör du till utbildning@fmf.se senast den 5/5. Utebliven närvaro debiteras med 300 kronor. Alla, oavsett förbund, är välkomna!

---
Snart lanseras Tambur från UC

Snart lanseras Tambur från UC

Inom kort lanserar UC den nya tjänsten Tambur för dig som arbetar med bostadsaffärer. Tambur är en portal som förenklar och effektiviserar administrationen i samband med bostadsköp. I portalen Tambur samlas den information och kommunikation som behöver utbytas mellan banker och mäklare inför tillträdet. Se videon och läs mer på vår hemsida!

Läs mer.

---
Så skyddar du dig mot lagfartskapning

Så skyddar du dig mot lagfartskapning

Varje år förekommer ett antal fall i vårt land där kriminella har gjort lagfartskapningar. Det innebär att de förfalskar köpekontrakt och därefter registreras som ägare till en fastighet. Som tur är drabbas inte många men för den som råkar ut för detta uppstår stora problem.

Läs mer.

---
Krav på bygglov för altaner kan slopas

Krav på bygglov för altaner kan slopas

Regeringen har sedan tidigare velat ta bort kravet på bygglov för balkonger. Nu föreslår man att det även gäller för altaner, solceller och solfångare. Förslaget, som också innehåller fler förenklingar på bygglovsområdet, presenterades för riksdagen och Boverket fick uppdraget att se över dessa.

Läs mer.