Fastighetsmäklarförbundets webbplats med de senaste nyheterna inom mäklarbranschen
EU-kommissionen vill sänka kraven på svenska fastighetsmäklare

EU-kommissionen vill sänka kraven på svenska fastighetsmäklare

EU-kommissionen anser att Sverige ställer för höga krav på fastighetsmäklare och vill att kraven ska sänkas. Fastighetsmäklarförbundet FMF ifrågasätter detta. Kommissionen har analyserat medlemsländernas krav för att få bedriva vissa typer av yrken. I de fall där kommissionen ansett att regleringen är alltför rigorös, har man uppmanat medlemsländerna att sänka kraven.

Läs mer.

---

SKATTEKURS INFÖR DEKLARATIONEN


Vilka utgifter kan dina kunder göra avdrag för?

Ta chansen och delta i skatteverkets kurser arrangerade av FMF!

Skatteverket berättar bland annat om avdragsgilla förbättringsutgifter, bevisprövning för avdrag och uppskov vid byte av bostad.

Kurstillfällen:

8/3 kl. 13:00-16:00 Sveavägen 147, Stockholm
9/3 kl. 9:30-11:00 Webbinarium - länk erhålles efter anmälan
9/3 kl. 13:00-14:30 Götalandsvägen 215, Älvsjö.

Skicka din anmälan till kansli@fmf.se senast den 3 mars och glöm inte att ange vid vilket kurstillfälle du önskar närvara.

---
Våningen & Villan värvar helsingHouse

Våningen & Villan värvar HelsingHouse

Nu går två väletablerade mäklarbyråer i Helsingborg samman och bildar en byrå. Våningen & Villan fastighetsförmedling och HelsingHouse som båda är starka varumärken i området. Fast i fortsättningen kommer man att använda Våningen & Villans varumärke i verksamheten. Syftet med sammanslagningen är att stärka sin position på marknaden i Helsingborg.

Läs mer.

---

REGIONERNAS ÅRSMÖTEN 


Snart är det dags för våra regioners årsmöten!

Västra Regionens årsmöte äger rum den 14 mars i Göteborg
Södra Regionens årsmöte äger rum den 16 mars i Malmö
Nordöstra regionens årsmöte äger rum den 17 mars i Stockholm

Mer info finns på vår interna hemsida.

---
LTU och Lexicon lanserar distansbaserad fastighetsmäklarutbildning

LTU och Lexicon lanserar distansbaserad fastighetsmäklarutbildning

Luleå tekniska universitet (LTU) och Lexicon University lanserar en distansbaserad fastighetsmäklarutbildning på 120 högskolepoäng. Mäklarutbildningen är på 18 månader och startar den 4 april i Stockholm och Malmö/Gbg. Den välrenommerade fastighetsmäklarutbildningen från LTU har funnits över tio år och är mycket efterfrågad. Nu ger Lexicon University även deltagare som inte kan tillbringa en lång studietid i norra Sverige chansen.

Läs mer.

---
Chefspraktik för blivande mäklare med starta-eget-ambition

Chefspraktik för blivande mäklare med starta-eget-ambition

Drömmen att starta ett eget mäklarkontor i framtiden finns hos många av landets blivande fastighetsmäklare. Det konstaterade Mäklarföretaget MOHV när man i januari inför Mäklardagen på Högskolan i Gävle lanserade en chefspraktik till studenterna. Syftet är att attrahera en ny generation franchisetagare eftersom det finns ett stort intresse för entreprenörskap hos de studerande.

Läs mer.

---
Svensk Fastighetsförmedling och Högskolan i Gävle i unikt samarbete

Svensk Fastighetsförmedling och Högskolan i Gävle i unikt samarbete

Sedan många år har Högskolan i Gävle och Svensk Fastighetsförmedling samarbetat med bland annat deltagande i mentorprogram, gästföreläsningar och arbetsmarknadsdagar. Detta stärktes ännu mer då en omfattande utbildningsverksamhet startades med Svensk Fastighetsförmedlings Mäklarskola. Satsningen har varit så lyckad att man nu utökar sitt samarbete.

Läs mer.