Fastighetsmäklarförbundets webbplats med de senaste nyheterna inom mäklarbranschen
Hemnet

Vad härligt att vi är inne i 2017!

Jag vill passa på att önska alla en riktigt god fortsättning. Samtidigt vill jag hälsa alla nya medlemmar varmt välkomna till FMF.

Vi är ett förbund som ökar i antal medlemmar hela tiden och i skrivande stund är ca. 1200 medlemmar/mäklare anslutna till FMF.

Hemnet

För FMF rivstartade året med att de nya ägarna…

Läs mer.

---
Digital trendspaning med Vitec:s Christian "Kea" Sundberg

Digital trendspaning med Vitec:s "Kea" Sundberg

Hej!, jag heter Christian Sundberg, kallas för Kea och arbetar som produktchef på Vitec Mäklare. För att hålla dig som mäklare uppdaterad inom det senaste i branschen kommer jag regelbundet att trendspana på fmf.se.

Du hittar trendspaningarna på startsidan och i den första delen skriver jag om hur den pågående digitaliseringen i mäklarbranschen kommer att påverka mäklarnas vardag de närmsta åren. Vilka hot och möjligheter finns för dagens mäklare?

Läs mer.

---
Bostadsmarknaden 2016 avslutades svagt uppåt

Bostadsmarknaden 2016 avslutades svagt uppåt

Den senaste månaden gick priserna i riket på bostadsrätter upp med 1 procent medan de var oförändrade på villor. På tre månader har priserna på såväl bostadsrätter som villor stigit med 1 procent. Årstakten ligger kvar på +7 procent för bostadsrätter och +9 procent på villor. Det visar de senaste mätningarna från Svensk Mäklarstatistik.

Läs mer.

---
Nordic lanserar ny säljarförsäkring

Nordic lanserar ny säljarförsäkring

Nordic lanserar en ny förbättrad Säljarförsäkring avseende dolda fel. Som ett resultat av att Chubb har valt att avsluta sitt engagemang och att Nordic vill fortsätta utveckla försäkringen så har man tagit fram en förbättrad försäkring som, efter upphandling, placeras hos Nordens största försäkringsbolag inom Dolda fel-försäkring, Protector Försäkring.

Läs mer.

---
HSB har inte rätt att ta betalt för medlemskapsansökan

HSB har inte rätt att ta betalt för medlemskapsansökan

FMF har tidigare uppmärksammat att enskilda tjänstemän på HSB har tvingat mäklare att söka medlemskap för köparens räkning via den s.k. HSB-portalen. För detta har en avgift debiterats. Sedan FMF påpekat det olagliga i detta, har HSB informerat sina medarbetare dels om att det inte är möjligt att kräva att medlemskap måste sökas genom HSB-portalen, dels att det inte är tillåtet att ta betalt för hantering av medlemskapsansökan.

Läs mer.

---