Fastighetsmäklarförbundets webbplats med de senaste nyheterna inom mäklarbranschen
Tillsammans löser vi lockprisproblematiken!

Tillsammans löser vi lockprisproblematiken!

Fastighetsmäklarförbundet driver projektet Statistiskt jämförelsevärde i syfte att lösa ett av branschens största dilemma – den negativa konsekvensen av debatten kring lockpriser.

Genom att förse konsumenterna med mer information tror vi att de kommer till visning med större kunskap och därför inte känner sig vilseledda när budgivningen drar iväg.

Läs mer.

---
Ränteavdraget blir kvar till minst 2018

Ränteavdraget blir kvar till minst 2018

Det beskedet gav finansminister Magdalena Andersson (S) till Dagens Nyheter den 7 september. Någon avtrappning av avdraget kommer alltså inte att ske under 2017, ett besked som välkomnas av många med bolån.

Läs mer.

---
Stabilt på bostadsmarknaden

Stabilt på bostadsmarknaden

Den senaste månaden har villapriserna stått stilla medan bostadsrättspriserna har ökat med 1 procent. På tre månader har villorna ökat med 1 procent samtidigt som bostadsrättspriserna minskat med 2 procent. Årstakten på bostadsrätter i riket har minskat något och ligger nu på plus 7 procent. Även villaprisernas årstakt har minskat något och landar på plus 10 procent enligt de senaste siffrorna från Svensk Mäklarstatistik.

Läs mer.

---
Sveriges hundra mest rekommenderade mäklare

Sveriges hundra mest rekommenderade mäklare

Den oberoende mäklarsajten Hittamäklare.se lanserade, tidigare i år, ett rekommendationssystem för mäklare och hittills har över 13 000 rekommendationsförfrågningar skickats till tidigare säljare.

Hittamäklare.se publicerade nyligen en lista på de hundra mest rekommenderade mäklarna i landet. På andra plats hittar vi Johan Dahlgren från Våningen och villan.

Läs mer.

---
Glashuset I Tokyo

Glashuset I Tokyo

Skulle du kunna tänka dig att bo i ett hus där alla förbipasserande kunde se dig hela tiden? Har man inga problem med det och vill testa ett unikt sätt att bo kanske man borde fundera på att kopiera glashuset i Tokyo. Glashuset består av 21 individuella golvsegment (alla i olika höjd) som är mellan 2 till 7,5 kvadratmeter stora.

Läs mer.