Fastighetsmäklarförbundets webbplats med de senaste nyheterna inom mäklarbranschen
FMF:s medlemmar erhåller unikt redskap!

FMF:s medlemmar erhåller unikt redskap!

I fredags lades ett nytt redskap ut, för alla FMF:s medlemmar, på den interna hemsidan. Sedan tidigare har man kunnat erhålla FMF:s förbundsjurist, Magnus Melins, uppskattade juridiska nyhetsbrev som belyst viktiga frågeställningar som berör medlemmarnas vardag.

Nu kompletteras detta med en digital utbildning som går att komma åt var man än befinner sig och den tid på dygnet man själv önskar.

Läs mer.

---
FMF:s medlemmar medverkar i tv

FMF:s medlemmar medverkar i tv

Vi är stolta över att så många av våra medlemmar är med i den nya dokumentärserien "Dröm Dig Hem" som har premiär i dag, den 3 maj.

I 80 webbvänliga avsnitt får tittaren följa med bakom kulisserna på bostadsmarknaden och träffa köpare, säljare och mäklare från Sveriges alla håll och kanter. Programmet slår ett slag för mäklaryrket och visar genom underhållande berättelser hur mäklarna arbetar för att få en bostadsaffär att gå i lås. 

Läs mer.

---
Vår nästa bostadsminister

Vem blir vår näste bostadsminister?

Spekulationerna kring vem som kommer att bli Mehmet Kaplans ersättare som bostadsminister är just nu heta. Blir det miljöpartist eller socialdemokrat? Blir det en kvinna eller man? Eller blir det rentav ett annat ministeralternativ som kommer att hålla i frågorna om våra bostäder? Oavsett vilket så är pressen stor på Stefan Löfven att snarast möjligt utse en ersättare.

Läs mer.

---
Reporäntan kvar på -0,50 procent

Reporäntan kvar på -0,50 procent

Reporäntan förblir oförändrad. Den ligger still på historiskt låga -0,50 procent och man upprepar den tidigare bedömningen att den bör höjas först till sommaren 2017. Samtidigt utökar man stödköpen av räntepapper i syfte att pressa tillbaka kronan. Enligt Riksbanken har man hållit fast vid en penningpolitik som bidragit till en starkare konjunktur och stigande inflation.

Läs mer.

Stor ökning av bostadsrätter på marknaden

Stor ökning av bostadsrätter på marknaden

De senaste veckorna har antalet bostadsrätter som lagts ut på Hemnet ökat ordentligt. Fenomenet kan, enligt tidningen Di, delvis förklaras av den oro som uppkommit inför det stundande amorteringskravet.

Totalt har 2 800 nya lägenheter lagts ut till försäljning vilket är en fördubbling jämfört med för en månad sen. Tillflödet är dessutom det största hittills sedan Hemnet startade sina mätningar för åtta år sedan skriver Di.

Läs mer.

---