Fastighetsmäklarförbundets webbplats med de senaste nyheterna inom mäklarbranschen
Mehmet Kaplan avgår

Mehmet Kaplan avgår

Under en pressträff igår meddelade statsminister Stefan Löfven att bostadsminister Mehmet Kaplan avgår. Enligt Löfven har Mehmet Kaplan själv lämnat in en begäran om att bli entledigad.

– Jag har beviljat den begäran. Mehmet Kaplan har gjort den samlade bedömningen att hans agerande i förhållande till externa politiska och religiösa organisationer har lett till en diskussion som står i vägen för hans arbete som statsråd. Jag delar den bedömningen, säger Stefan Löfven.

Läs mer.

---
Bahar Nabavi om amorteringskravet

Bahar Nabavi om amorteringskravet

Bahar är utbildad civilekonom och registrerad fastighetsmäklare sedan 2005. Hon har bland annat arbetat som vd på Magnusson mäkleri city, varit regionchef på Erik Olsson och arbetar nu på Innerstadsspecialisten. 

Läs mer.

---
Fortsatt stigande bostadspriser

Fortsatt stigande bostadspriser

Den senaste månaden steg bostadsrättspriserna i landet med 1 procent och villorna med 2 procent. Den senaste tremånadersperioden har både villor och bostadsrätter stigit med 3 procent. Helårstakten är alltjämt hög, +13 procent på bostadsrätter och +10 procent på villor visar den senaste månadens mätningar från Svensk Mäklarstatistik. 

Läs mer.

---
SEB:s Boprisindikator fortsätter att stiga

SEB:s Boprisindikator fortsätter att stiga

För tredje månaden i rad fortsätter Boprisindikatorn att stiga. Från förra månaden stiger den med 5 enheter från 60 till 65. Hushållen tror att reporäntan kommer att ligga på 0,09 procent om ett år och andelen låntagare som planerar att binda sin ränta har stigit till 6 procent. 

Läs mer.

---
FMF bjuder på bloopers

FMF bjuder på bloopers

På fredag lanseras FMF:s nya digitala utbildningssatsning!

Under inspelningarna har det inte alltid gått som vi tänkt oss.. Nu får du chansen att uppleva några av de tillfällen som gick fel.

Läs mer.