Fastighetsmäklarförbundets webbplats med de senaste nyheterna inom mäklarbranschen
Hemnet

SBAB köper Booli!

Det statliga bolåneinstitutet SBAB köper Booli Search Technologies, som bland annat driver bostadssajten Booli.se och söktjänsten Hittamäklare.se.

Det skriver SBAB i ett pressmeddelande under dagen.

Någon köpeskilling uppges inte. Men affären görs i två steg, där SBAB köper 67 procent av aktierna med tillträde vid årsskiftet och resterande 33 procent "vid ett senare tillfälle", enligt SBAB. 

Läs mer.

FMF tar initiativ till ändring i fastighetsmäklarlagen

FMF tar initiativ till ändring i fastighetsmäklarlagen

FMF har uppvaktat regeringen med ett förslag till ändring i fastighetsmäklarlagen. Förslaget syftar till att mäklare skall kunna använda en s.k. elektronisk signatur vid tecknande av uppdragsavtal.

Om en lag anger att ett dokument skall vara undertecknat går det inte att använda en elektronisk signatur, om inte lagtexten uttryckligen anger att det är tillåtet.

Läs mer.

---
Erik Olsson om att bygga framtidens mäklare

Erik Olsson om att bygga framtidens mäklare

Många mäklarfirmor har i dag olika program för att tidigt komma i kontakt med mäklarstudenter. På så sätt kan de hjälpa till att forma framtidens mäklare samtidigt som de kan vara med och kvalitetssäkra att deras kunskapsnivå uppfyller dagens hårda krav.

Vi har pratat med Maria Bonerud Zettergren, rekryteringsansvarig på Erik Olsson, om hur deras verksamhet på högskolorna ser ut.

Läs mer.

---
Betala rot och rut innan årsskiftet

Betala rot och rut innan årsskiftet

Som de flesta känner till ändras reglerna för rut- och rotavdraget nästa år. Men glöm inte att tänka på att alla rut- och rotarbeten måste vara betalda innan årsskiftet för att 2015 års regler ska gälla. 

Arbetet behöver dock inte vara färdigt i år, utan måste avslutas senast den 31 januari 2016. Som köpare av rot- eller rutarbete blir du själv ansvarig …

Läs mer.

---
Sveriges bostadsmarknad hetast i hela EU

Sveriges bostadsmarknad hetast i EU

Det visar de senaste siffrorna från den internationella fastighetsmäklaren Knight Frank, som varje kvartal publicerar statistik över prisutvecklingen från 55 av världens bostadsmarknader.

Under det senaste året har priserna i Sverige klättrat 11,1 procent vilket är den största ökningen i hela EU och den fjärde största i världen. 

Läs mer.

---
Rörlig boränta fortfarande populärast

Rörlig boränta fortfarande populärast

Nya bolånetagare fortsätter att välja den kortaste räntebindningstiden för sina bolån även under november. Det visar SBAB:s månadsstatistik över utlåning till privatperson. Under nästan hela 2015 har fler än 8 av 10 valt rörlig boränta.

Läs mer.