Fastighetsmäklarförbundets webbplats med de senaste nyheterna inom mäklarbranschen
Hemnet söker personal

FMF kallar till extra årsmöte

Fastighetsmäklarförbundet FMF Ekonomisk förening kallar till extra årsmöte den 18e november kl 13.00 på Clarion Hotell, Arlanda.

Kallelsen till mötet gick ut under gårdagen och finns även tillgänglig för medlemmar på den interna hemsidan.

Förbundets styrelse önskar varmt välkomna.

ADVOKATSAMFUNDET SÅGAR AMORTERINGSKRAVET

Advokatsamfundet sågar amorteringskravet

Precis som kammarrätten i Jönköping säger advokatsamfundet nej till regeringens förslag om amorteringskrav. Som remissinstans har man svarat att det finns flera anledningar till att man kritiserar förslaget.

Enligt generalsekreteraren Anne Ramberg anser man att förslaget är illa berett. Man ifrågasätter om frågan är av den tyngden att att den kräver en seriös beredning i en statlig utredning.

Läs mer.

---
ERNST ORANGERI I TV TILL SALU

ERNST ORANGERI I TV TILL SALU

Alla som följde Ernst Kirsteigers populära tv-program ”Sommar med Ernst” såg hur den nedklottrade ruinen renoverades till ett ståtligt orangeri.

Nu är det till salu för hågade spekulanter som vill göra plånboken 15 miljoner lättare.

Det var för två år sedan som orangeriet gjorde succé i sommarprogrammet.

Läs mer.

---
Amorteringskrav redan verklighet

Amorteringskrav redan verklighet

En ny undersökning från Fastighetsbyrån visar att säljarnas övertag i Stockholm har minskat en aning samtidigt som andelen låntagare som valt att amortera sina lån sakta ökar.

Tre av fyra storbanker har redan självmant börjat tillämpa amorteringsregler. -Man ska akta sig för alltför djärva ord, men det här kan vara indikationer på att det inte längre är full fart framåt.

Läs mer.

---
Skadlig flyttskatt måste bort

Skadlig flyttskatt måste bort

I alla fall om man lyssnar till Professor Sven-Olof Lodin, välkänd skattedebattör.

– Ta bort reavinstskatten! I stället bör bostäder beskattas likadant, oavsett om de säljs eller inte säger Sven-Olof till Dagens nyheter.

– Avdragsrätten för boräntor diskuteras mycket, men är inte den grundläggande orsaken till de skenande bostadspriserna. Främsta hindret för en fungerande bostadsmarknad är i stället reavinstskatten på bostäder.

Läs mer.