Fastighetsmäklarförbundets webbplats med de senaste nyheterna inom mäklarbranschen
Hemnet - Sveriges mest besökta bostadssajt

Förhandlingarna om Hemnet fortsätter

Vi hoppas att sommaren har varit skön för er alla även om vädret här hemma i Sverige inte går att jämföra med förra sommarens pangväder.

Den milda sommaren har passat oss på FMF ganska bra då vi efter 25 år i Solna flyttat verksamheten till mer ändamålsenliga lokaler i Älvsjö.

Hösten drar igång med aktiviteter för våra medlemmar och vi fortsätter vår utveckling gällande teknik som skall underlätta för alla medlemmar. Vi tar också fram nya partnersamarbeten och arbetar vidare med våra kärnområden service, ekonomi, kvalité och opinion.

Förhandlingarna gällande Hemnet fortsätter och vi återkommer till våra medlemmar i frågan så snart vi tagit fram ett beslutsunderlag att se över.

Läs mer på fmf.se

---
Stort intresse för att bli mäklare

Stort intresse för att bli mäklare

Många vill bli antagna på utbildningarna till fastighetsmäklare. 

Universitets- och högskolerådets antagningsstatistik visar att det går 24 sökanden till varje plats på utbildningen i Luleå. Till Högskolan i Gävle sökte nästan 2000 personer utbildningen till fastighetsmäklare, vilket gjorde att det fanns tio sökanden till varje plats. 

Läs mer.

---
---
HD prövar tvist om boarea

HD prövar tvist om boarea

HD har nyligen beviljat prövningstillstånd i en boareatvist. Tvisten rörde en kommersiell affär mellan två bolag, men ett par frågor i målet har även betydelse för köpare och säljare på privatmarknaden. 

Läs mer.

---
---
Nyproduktion kan slippa kraven

Nyproduktion kan slippa kraven

Allianspartierna har presenterat ett förslag på att nyproducerade bostäder kan undantas från amorteringskrav. Finansmarknadsministern är öppen för förslaget.

Det är Dagens industri som rapporterar att Per Bolund kan tänka sig att titta närmre på ett sådant förslag. Med ett undantag skulle inte amorteringskraven som nu ligger på ritbordet blir lika strikta som de först verkade.

Läs mer.

---
---
Nu träder ändringarna i penningtvättslagen i kraft

Nu träder ändringarna i penningtvättslagen i kraft

1 augusti 2015 trädde ändringarna i lagen om penningtvätt i kraft. FMF har skickat information om vad detta medför till medlemmarna.

Ändringarna innebär bland annat följande: Företagare får ett ökat ansvar för att personligen bedöma om det finns risk för penningtvätt och finansiering av terrorism i sin verksamhet. Det ska tydligt framgå att lagens bestämmelser om personer i så kallad politiskt utsatt …

Läs mer.

---