Fastighetsmäklarförbundets webbplats med de senaste nyheterna inom mäklarbranschen
Hemnet - Sveriges mest besökta bostadssajt

Mäklarsamfundet enat om Hemnet

Mäklarsamfundets styrelse kommer att ta in alla budgivare och göra ytterligare analyser innan en eventuell affär kan göras.

Igår träffades Mäklarsamfundets medlemmar vid ett extra årsmöte i Stockholm. Styrelsen presenterade resultatet av sitt arbete och som väntat var diskussionen engagerad.

Läs mer.

---
FMF i möte med regeringen

FMF i möte med regeringen

FMF har tillsammans med Mäklarsamfundet och Fastighetsmäklarinspektionen diskuterat mäklarfrågor med konsumentministern. Det blev ett bra möte. Finansmarknads- och konsumentminister Per Bolund (MP) bjöd in branschen och Fastighetsmäklarinspektionen för att diskutera frågor som har betydelse för köpare och säljare på bostadsmarknaden. Det var främst frågor om s.k. lockpriser och problem med budgivningen som stod på dagordningen. Mötet var väl inte tänkt …

Läs mer.

---
---
Värt att kolla fastighetstaxeringen för småhus

Värt att kolla fastighetstaxeringen för småhus

Snart kommer den. Den allmänna fastighetstaxeringen för småhus som gäller för åren 2015-2017. I juli dyker den ner i brevlådan, och det är den som ska ligga till grund för hur mycket man ska betala i fastighetsavgift eller fastighetsskatt i inkomstdeklarationerna 2016-2018. 

Läs mer.

---
---
Kunskap visar på kvalitet

Kunskap visar på kvalitet

Ett av FMFs kärnområden är Kvalitet och när vi frågade efter vad en mäklare behöver för att spegla detta var Kunskap helt klart den viktigaste faktorn.

För en tid sedan höll vi en tävling för att vinna Fredrik Eklunds bok SÄLJ! De tävlande skulle ange tre egenskaper som speglar att man som mäklare jobbar med kvalitet. Läs om vad alla svarade!

Läs mer.

---
---
Energiprestanda vid marknadsföringen

Energiprestanda vid marknadsföringen

Hur skall säljaren och mäklaren ange byggnadens energiprestanda vid en försäljning? FMF reder ut begreppen.

Om man skall sälja en villafastighet, och om det finns en upprättad energideklaration när marknadsföringen inleds, skall man i marknadsföringen ange byggnadens energiprestanda.

Läs mer.

---