Fastighetsmäklarförbundets webbplats med de senaste nyheterna inom mäklarbranschen
Hemnet - Sveriges mest besökta bostadssajt

Amorteringskrav olagligt?

Kammarrätten i Jönköping ifrågasätter de rättsliga förutsättningarna för att införa amorteringskrav genom myndighetsföreskrifter.

– Finansinspektionens förslag om tvingande amorteringskrav skulle få stora konsekvenser för många låntagare och det måste finnas ett tydligt stöd i lag för att genomföra sådana föreskrifter, menar kammarrättspresidenten Stefan Holgersson i en kommentar på Kammarrättens hemsida. 

Läs mer.

---
Svennis gård till salu för 40 miljoner

Svennis gård till salu för 40 miljoner

Sven-Göran "Svennis" Eriksson säljer sin herrgård i Sunne. Den har varit till salu tidigare men nu ligger en ny annons uppe på Hemnet.

Huset är på 815 kvadratmeter och har tolv rum, varav sex-åtta är sovrum. Det har varit i Svennis ägo sedan 2002 som för några år sedan ville sälja. Att huset inte blivit sålt tror Stefan Karlsson, mäklare …

Läs mer.

---
---
Amorteringskravet pressar upp priserna

Amorteringskravet pressar upp priserna

Svensk Mäklarstatistik konstaterar i sin nya rapport att Finansinspektionens krav på amortering har påverkat priserna. "De senaste veckorna har det kommit ut åtta procent fler bostadsrätter på marknaden jämfört med samma period förra året. Att fler vill sälja och köpa innan amorteringskravet träder i kraft i augusti kan vara en bidragande orsak till detta", säger Staffan Tell talesperson på Hemnet. …

Läs mer.

---
---
Mäklarbranschen sätts i rörelse

Mäklarbranschen sätts i rörelse 

Ett nytt initiativ har satt igång och det kan leda till att hela mäklarbranschen dras med. Hörde du? Startskottet för ditt resten av ditt mäklarliv har gått. Ta dig framåt och uppåt med We like when people move! 

Läs mer.

---
---
Köpare förlorar rätten att kräva skadestånd av mäklare

Köpare förlorar rätten att kräva skadestånd av mäklare

I en nyligen meddelad dom från Svea hovrätt (mål nr T 2049-14) uttalar hovrätten att en köpare av en fastighet inte kan dröja så länge som åtta månader innan reklamation sker av en fastighetsmäklares förmedlingsuppdrag. Genom att inte reklamera i tid förlorade köparen rätten att göra gällande skadeståndskrav mot mäklaren. 

Läs mer.

---