Fastighetsmäklarförbundets webbplats med de senaste nyheterna inom mäklarbranschen
Idag lanseras Kundo

FMF lanserar Kundo

Den 1 februari lanserade Fastighetsmäklarförbundet det nya kundvårdssystemet Kundo, ett digitalt fråge- och kundforum som snabbt ger användarna svar på deras frågor. Kundo Forum hos FMF är till för både medlemmar och konsumenter.

– På Kundo samlar vi all kompetens och fler får tillgång till informationen snabbare. Genom att introducera Kundo får vi ett ändrat arbetssätt från reaktivt till proaktivt och därför en bättre dialog. Jag tror att vi kommer uppfattas mer tillgängliga och transparenta för alla intressenter i bostadsaffären och det är ännu ett steg i rätt riktning för att öka och säkra kvalitén. Med Kundo får vi också, som organisation, en mycket bra inblick i vilka frågor som är mest aktuella just nu. Det kommer hålla oss på tå och hjälpa oss i vårt dagliga arbete, vilka frågor vi ska driva och utveckla, både mot våra medlemmar och våra medlemmars kunder, säger Jenny Stenberg, vd på Fastighetsmäklarförbundet.

Läs mer.

---
FMF presenterar medlemsrådet

FMF presenterar medlemsrådet

Fastighetsmäklarförbundets medlemsråd fortsätter med sina möten och det har nu blivit dags att presentera den näst sista rådsmedlemmen. Denna vecka har vi pratat med Tor-Leif Thuresson.

Läs mer.

---
FMF:s vd, Jenny Stenberg, uttalar sig om bostadsmarknaden

FMF:s vd, Jenny Stenberg, uttalar sig om bostadsmarknaden

Ett stort antal nyproducerade bostäder och en höjd reporänta kommer med största sannolikhet att påverka bostadsmarknaden under den närmaste framtiden. Hur ser Fastighetsmäklarförbundets vd, Jenny Stenberg, på saken?

– Jag vet att mäklarna tycker att det ser bra ut, så det är hoppfullt. Vi har goda förutsättningar med räntor som fortfarande är låga och folk som har jobb, säger hon till SvD.

Läs mer.

---
FMF presenterar medlemsrådet

Kursutbud våren 2019

Fastighetsmäklarförbundet är glada över att kunna presentera några av de kurser som kommer att hållas under 2019.

• 6 februari 2019
Webbinarium – Föreläsning med Skatteverket –  Sista anmälan 4/2
Skatteverket informerar bl.a. om avdragsgilla förbättringsutgifter vid försäljning av privatbostad, bevisprövning för avdrag och uppskov vid byte av bostad. I slutet kommer det även information om lite nyheter som är på gång och som fokuserar på att förenkla för bostadssäljare.
9:30-11:00

• 28 februari 2019
Familjerätt för fastighetsmäklare
Jenny Stenberg, vd för Fastighetsmäklarförbundet kommer att ta upp för fastighetsmäklare relevanta familjerättsliga problemställningar.
09:00-12:00, frukost serveras från 08:30.Plats: Kammakargatan 10 i Företagsekonomiska institutets lokaler, Tunnelbana Rådmansgatan. Anmälan görs senast 7 februari 2019. Avbokning som görs två veckor innan kursen hålls sker utan kostnad. Avbokar man därefter kommer en administrativ kostnad om 300 SEK inklusive moms att debiteras. 

• 29 mars 2019
God fastighetsmäklarsed/Nyheter från Fastighetsmäklarinspektionen
Diego Ortíz del Gaiso,
 förbundsjurist vid Fastighetsmäklarförbundet kommer att föreläsa om de vanligaste orsakerna till anmälan respektive påföljder från tillsynsmyndigheten och även att redogöra för några nya fall från den.
09:00-12:00, frukost serveras från 08:30.Plats: Kammakargatan 10 i Företagsekonomiska institutets lokaler, Tunnelbana Rådmansgatan. Anmälan görs senast 8 mars 2019. Avbokning som görs två veckor innan kursen hålls sker utan kostnad. Avbokar man därefter kommer en administrativ kostnad om 300 SEK inklusive moms att debiteras. 

• 26 april 2019
Penningtvättslagen

Lotta Westerberg, förbundsjurist vid Fastighetsmäklarförbundet lotsar er så att ni kan göra rätt vad gäller bland annat kundkännedom, riskbedömning och rutiner enligt penningtvättslagen.
09:00-12:00, frukost serveras från 08:30.Plats: Kammakargatan 10 i Företagsekonomiska institutets lokaler, Tunnelbana Rådmansgatan. Anmälan görs senast 5 april 2019. Avbokning som görs två veckor innan kursen hålls sker utan kostnad. Avbokar man därefter kommer en administrativ kostnad om 300 SEK inklusive moms att debiteras.

• 29 maj 2019
Nyproduktion
Mattias Synnergren
, fastighetsjurist vid Familjens jurist föreläser om juridiska spörsmål som uppkommer vid förmedling av nyproducerade bostäder.
9:00-12:00, frukost serveras från 08:30.Plats: Kammakargatan 10 i Företagsekonomiska institutets lokaler, Tunnelbana Rådmansgatan. Anmälan görs senast 8 maj 2019. Avbokning som görs två veckor innan kursen hålls sker utan kostnad. Avbokar man därefter kommer en administrativ kostnad om 300 SEK inklusive moms att debiteras.

Du anmäler dig till utbildning@fmf.se och glöm inte att ange vid vilket kurstillfälle du önskar närvara.

Välkommen önskar vi på FMF! 

---
Köpte husen runt sitt eget

Köpte husen runt sitt eget

År 2013 köpte facebook-miljardären Mark Zuckerberg fyra bostäder som låg intill hans egendom i Palo Alto, Kalifornien. Han hyrde sedan ut samtliga till familjerna som ursprungligen bott i dem. Anledningen var att Mark hade fått veta att en bostadsutvecklare hade planer på att köpa en av fastigheterna för att sedan bygga ett enormt hus på tomten. Huset skulle han sedan sälja med sloganen ”Bo granne med Mark Zuckerberg!”.

Läs mer.