Fastighetsmäklarförbundets webbplats med de senaste nyheterna inom mäklarbranschen

Premiär för Mäklarporträttet!

Vi på FMF vill lära känna våra medlemmar ännu bättre och ge dem en plattform att synas på. Vi vill ta reda på varför man blir fastighetsmäklare, vad som är det bästa och sämsta med jobbet, hur man får privat- och yrkesliv att gå ihop och vad det finns för roliga förmedlingshistorier där ute.

Det tar vi reda på genom Mäklarporträttet som publiceras varje fredag – med premiär i fredags! Först ut är Johan Linde, vd på Våningen &Villan.

God läsning!

Läs mer.

---
Ny direktör och chef för FMI

Ny direktör och chef för FMI

Regeringen har anställt Gunilla Paulsson Lindberg som ny direktör och chef för Fastighetsmäklarinspektionen från och med den 15 mars 2018 till och med den 31 december 2024. Gunilla Paulsson Lindberg har tidigare bland annat varit avdelningschef vid Jordbruksverket.

Läs mer.

---
Fastighets- och bostadsrättsköp på distans - vad gäller?

Fastighets- och bostadsrättsköp på distans - vad gäller?

I tider då digitalisering och digitala underskrifter blir allt vanligare uppkommer med jämna mellanrum frågor kring vad som gäller för undertecknande av köpehandlingar avseende fastighet och bostadsrätt. Sedan några år finns det en branschgemensam rekommendation för avtalsskrivning på distans som fortfarande är högst aktuell och när det kommer till frågor kring vad som gäller vid fastighets- eller bostadsrättsaffärer på distans hänvisar vi på FMF våra medlemmar till den.

Läs mer.

Nu kan du följa oss på Twitter!

Nu kan du följa oss på Twitter!

Nu finns Fastighetsmäklarförbundet på Twitter. Följ oss gärna!

Läs mer.

---
Månadens konsumentfråga

Månadens konsumentfråga

Nu har våra medlemmar kunnat hänvisa sina kunder till vår konsumentkontakt i tre månader. Aktiviteten har varit hög från start och Diego Ortíz del Gaiso, som är ansvarig för konsumentrelationer på FMF, menar att tillströmningen av konsumenter nästan uteslutande beror på att medlemmar hänvisar sina kunder till honom. Det är mycket glädjande! FMF kommer från och med nu att i slutet av varje månad redogöra för Månadens konsumentfråga. Med start idag!

Läs mer.

---

Säljkurs: Vinn intaget!

Vad är egentligen förklaringen till ett vunnet eller förlorat intag och vilka faktorer påverkar arvodet? Hur väljer säljarna mäklare och vilka är de vanligaste misstagen mäklarna gör, enligt säljarna själva?

Svaret på dessa frågor och mycket annat matnyttigt får du reda på under vårt lunchseminarium den 12 mars. Då kommer du att få en presentation som omfattar 545 säljares upplevelser när de skulle välja mäklare i samband med försäljningen av sina bostäder.

Tid: 12 mars 2018, klockan 11.30 - 14.00

Plats: Götalandsvägen 215 i Älvsjö

Kursen är kostnadsfri för våra medlemmar och kostar 150 kr exkl. moms för övriga. Anmälan görs till utbildning@fmf.se senast den 8 mars.
Utebliven närvaro debiteras, även för medlemmar, då vi beställer lunch.

---
Japan bygger skyskrapa i trä

Japan bygger skyskrapa i trä

Bostäder, hotell och affärer – det ska få plats på en halv miljon kvadratmeter i trä. Med sina 350 meter blir den världens högsta träbyggnad och består till 90 procent av trä och till 10 procent av stål som bär upp hela 70 våningar.

Läs mer.

Bopriserna ökar mest i södra Sverige

FMF i samarbete med SATS ELIXIA

Du vet väl att FMF-medlemmar har 14 procent rabatt vid tecknande av SATS-medlemskap. Skräddarsy ditt medlemskap efter när du själv har tid att träna!

Läs mer.

---
Nya uppstickare slåss om bolånekunderna

Nya uppstickare slåss om bolånekunderna

Flera bolag har de senaste månaderna ansökt till Finansinspektionen om tillstånd att förmedla och lämna bostadskrediter. Flera av de mindre aktörerna har tidigare förmedlat bolån och vill nu själva erbjuda bolån direkt till kunderna. Och den ökade aktiviteten på bolånemarknaden kan innebära lägre kostnader för bolånekunderna.

Läs mer.

---