Juridisk rådgivning

Rådgivning

Juridisk rådgivning för medlemmar

Som medlem i FMF har du och dina kunder tillgång till vår juridiska rådgivning.

Rådgivningen  är kostnadsfri och innebär att du och dina konsumenter har tillgång till våra digitala forum. Utöver det kan du ringa våra jurister mellan 08:30 och 16:00.

Juridikforum

Som medlem har du förmånen att kostnadsfritt ställa dina juridiska frågor i vårt juridiska forum, varje dag, dygnet runt.

Bli medlem eller Logga in för att få tillgång till Juridikforumet.

Frågor & svar

I forumet hittar ni aktuella frågor och svar. Ni kan även söka efter det ämne ni letar efter.

Bli medlem eller Logga in för att få tillgång till Juridikforumet.

Konsumentforum

Som medlem kan du alltid hänvisa dina konsumenter till att kostnadsfritt ställa sina juridiska frågor i vårt konsumentforum, varje dag, dygnet runt.

Kundo

Till konsumentforum

I den juridiska rådgivningen ingår även...

  • Internkontroll – FMF:s jurister går igenom handlingar i era förmedlingsuppdrag och granskar dem med FMI-ögon för att ni tryggt och säkert ska kunna vandra igenom ett eventuellt tillsynsärende den dagen FMI knackar på. Granskningen avslutas med ett kort utbildningstillfälle där även resultatet av Internkontrollen presenteras. Kontakta kansliet om ni skulle behöva detta.

 

  • Yttranden till FMI – Blir du anmäld till FMI hjälper förbundsjuristerna dig att formulera yttranden till myndigheten. Så, blir du anmäld, kontakta oss omgående!

 

  • Kundrådgivning – Du ska vara en opartisk mellanman. Du kan alltid hänvisa dina kunder till oss när de ställer frågor som du inte kan eller vill ta. 

 

  • FMF-akademin – På vår webbplats finns ett digitalt kunskapstest med video- och textfrågor. Om du tar dig tid att göra dessa då och då, kommer du alltid att vara uppdaterad på de juridiska frågor som uppstår i din verksamhet.

 

  • Kurser – Vi håller kurser om det ni vill, när ni vill och där ni vill. Vi kommer framöver att komma till er och informera. Objektsbeskrivningar? Penningtvättslagstiftningen? Familjerätt?

 

  • Webben – Tillgång till allt från de senaste nyheterna, checklistor och allmänt kloka råd.

 

Kom i kontakt med den juridiska rådgivningen

Vår juridiska rådgivning är öppen varje dag, dygnet runt. Telefontider för telefonrådgivningen är 08.30-16.00.