dec 4 | Nyheter

tre saker att tänka på vid försäljning

Tidningen Residence har med hjälp av Natalie Englander,  fastighetsmäklare på SkandiaMäklarna i Linköping, skrivit om tre tips för hur man bäst förbereder sig inför en bostadsförsäljning.

Studera bostadsmarknaden
– Och börja i god tid! Kanske redan när första säljtanken poppar upp i huvudet. Detta är för att du ska få kunskap om det aktuella marknadsläget; vad kostar bostäder i ditt område, hur stort är spannet, hur länge ligger bostäderna ute och i vilket skick befinner sig bostäderna i? Det är alla viktiga frågor att ställa sig själv, säger Natalie.

Kom snabbt igång med fotografering
– Detta för att förlänga marknadsföringsperioden. En del mäklare kan nämligen lägga ut ditt boende som ”kommande objekt” – säljaren får då information om spekulanter under ett tidigt skede, vilket kan vara en fördel. Innan fotografen kontaktas ska du däremot se till att måla om ifall det behövs, och plocka undan alla privata saker som tandborstar, familjefoton och klädhögar, säger Natalie.

Anpassa annonsbeskrivningen efter målgrupp
– Vem är mest benägen att köpa? En förortsvilla lockar troligen barnfamiljer, och då blir det extra viktigt att trycka på bra kommunikationer, cykelvägar och närhet till skolor och mataffärer. Jag brukar be mina kunder att fundera över bostadens om områdets tre största styrkor som kan vara intressant för aktuell målgrupp, säger Natalie.

Läs hela artikeln här.