jun 5 | Nyheter

Utgångspriserna för nyproduktion ökar något

Utbudet av nyproducerade bostäder stiger på Hemnet. På senare tid har utropspriserna sjunkit men stiger nu under maj. Det visar statistik från Hemnet som Nyhetsbyrån Direkt har tagit del av.

”Vi har sett att utgångspriserna har minskat successivt under året, månad för månad, men att de steg i maj igen. Detta blir intressant att följa framöver”, säger Hemnets talesperson Staffan Tell till Nyhetsbyrån.

Antalet nya annonser för nyproduktion är dock lägre än i fjol (16 procent färre lägenheter) även om det har ökat månad för månad sedan i februari. Att utbudet ändå ökar beror på att annonserna ligger kvar längre.

”Man kan notera att antalet nytillkomna nyproducerade lägenheter har ökat successivt sedan i februari även om det är färre nya objekt än förra året. Det blir intressant vad som händer i sommar, om byggbolagen kommer att lägga ut mer i juni eller om de väntar till efter sommaren”, säger Staffan Tell.

Till skillnad från utbudet på den befintliga marknaden, som uppvisar ett starkt säsongsmönster, är utbudet av nyproduktion mer stabilt över året.

Läs hela artikeln här.