feb 20 | Nyheter

LTU och Lexicon lanserar distansbaserad fastighetsmäklarutbildning

Luleå tekniska universitet (LTU) och Lexicon University lanserar en distansbaserad fastighetsmäklarutbildning på 120 högskolepoäng.

Mäklarutbildningen är på 18 månader och startar den 4 april i Stockholm och Malmö/Gbg.

Den välrenommerade fastighetsmäklarutbildningen från LTU har funnits över tio år och är mycket efterfrågad. Nu ger Lexicon University även deltagare som inte kan tillbringa en lång studietid i norra Sverige chansen.

Stora utmaningar väntar fastighetsbranschen och kraven på mäklare ökar ständigt. Nya behov, regler och förväntningar gör mäklarrollen alltmer betydande, såväl för säljaren som för köparen. Rent personliga styrkor behöver kombineras med uppdaterade relevanta kunskaper.

– En mäklare måste ha insikt i betydelsen av att utveckla djupa interpersonella relationer i samverkan med en god förmåga att tillgodogöra sig komplexa juridiska och tekniska frågor. Bara då kommer du att kunna växa under lång tid i rollen, säger Maria Bäck-Johansson, utbildningschef Lexicon University.

Hon fortsätter:

– På Lexicon University får deltagaren tillgång till LTU:s utbildningsplan och kursupplägg, något som garanterar hög kvalitet, och i våra klasser får alla chansen att lära av varandra och skapa viktiga framtida kontakter.

Genom blended learning-konceptet möts deltagarna på plats i Stockholm och Malmö eller Göteborg på heldagsseminarier där de hinner diskutera utbildningen, träffa lärarna och gå igenom praktiska moment. Däremellan sker undervisningen via webinarier på kvällstid där mötena är i realtid men på distans. En perfekt lösning för den som vill kunna läsa huvuddelen av utbildningen från sin egen hemstad och bara undantagsvis behöva åka iväg.

– Vi sänder webinarierna direkt till deltagarna och alla föreläsningar spelas dessutom in så att deltagarna kan repetera var och när de vill… En pedagogisk och teknisk lösning som vi inom Lexicon University har utvecklat och arbetat med de senaste fem åren.

Är du intresserad? Läs mer om utbildningen här!