aug 10 | 2023

Lär känna FMFs styrelse: Erica Berg

Vid årets stämma valdes tre nya ledamöten in till FMFs styrelse. Under sommaren kommer ni att få möjlighet att lära känna de nya tillskotten och övriga medlemmar i styrelsen genom en kort intervjuserie. Trevlig läsning!

Erica Berg är ny i styrelsen.

Vem är du och vad har du för bakgrund i branschen?
Jobbat som mäklare sedan 2002. Både som anställd och drivit eget bolag. Har senaste åren brunnit för att minska glappet mellan huvudkontor och lokalkontor i franchisemiljö. Jag har varit försäljningschef på MOHV sedan 5 år tillbaka och Vice VD sedan ett år och innan dess var jag försäljningschef på ett annat huvudkontor några år. Mycket energi, glädje och humor. Behövs inte minst nu på rådande marknad.

Vad kan du bidra med och vad anser du branschen behöver fokusera mer på?
Jag vill fokusera på villkoren i branschen. Jag kallar det hållbarhet. Att man ska kunna jobba som mäklare länge, göra karriär om man vill och leva ett normalt liv med barn och intressen vid sidan av precis så som jag gjort. Idag slutar många alldeles för tidigt och ofta när man skaffar familj. Mäkleri är enligt min mening världens bästa jobb som småbarnsförälder men då krävs stöttning från en riktigt bra och kompetent chef (som vi ofta saknar i vår bransch) och stöd i system, juridik mm.

Snabbfakta
Namn: Erica Berg
Bor: Åkersberga
Familj: Gift och två barn
Hobby: Spenderar en hel del tid på gymmet och på somrarna blir det nästan alltid något byggprojekt hemma. Väldigt engagerad i barnens idrottsliv med fotboll och simning.
Drömboende: Övernattningslägenhet i stan och en skärgårdsvilla vid havet.