feb 5 | 2020-2022

Kommentar till Svensk Mäklarstatistik: Bostadsrättspriserna uppåt i januari

Under årets första månad har priserna på bostadsrätter ökat med +1% i riket medan villapriserna var oförändrade. I jämförelse med föregående år har det överlag skett en ökning på +7% på bostadsrätterna och +13% på villorna, enligt den senaste statistiken från Svensk Mäklarstatistik.

Bostadsrätterna ökade med +1% i samtliga städer, bortsett från Centrala Malmö där priserna var oförändrade från föregående månad. Årstakterna ligger på fortfarande på plus och varierar mellan +4% och +8%.

Villorna ökade också med +1% i både Stockholm och Göteborg medan Malmö inte hade några prisförändringar. Även på villorna ligger årstakterna på plus mellan +12% och +15%.

I januari såldes 2.900 villor och 9.100 bostadsrätter vilket är något lägre än 2020 men fler än 2019, kommenterar Per-Arne Sandegren, analyschef på Svensk Mäklarstatistik.

Senaste statistiken visar att priserna fortsätter att öka i hela landet vilket är ett resultat från att marknaden kickat igång igen efter julledigheten. Ser man på årstakterna kan man också se att ett intresse för villor också börjar öka, kommenterar Jenny Stenberg, vd Fastighetsmäklarförbundet

För ytterligare information var vänlig kontakta:
Jenny Stenberg, vd Fastighetsmäklarförbundet
Tfn. 070-452 86 17
Email: jenny.stenberg@fmf.se

Källa: Svensk Mäklarstatistik
För mer utförlig statistik gå in på http://www.maklarstatistik.se/