nov 5 | Nyheter

Kommentar till Svensk Mäklarstatistik: Små prisrörelser för både bostadsrätter och villor

Både bostadsrätts- och villapriserna i riket har stått stilla senaste månaden. På tre månader har bostadsrättspriserna ökat med +3 procent medan villapriserna har stått stilla. Det visar senaste siffrorna från Svensk Mäklarstatistik.

Medan bostadsrättspriserna har stått stilla senaste månaden i riket, Centrala Stockholm, Stor-Göteborg och Centrala Malmö har det ökat med +1 procent i Stor-Stockholm, minskat med -1 procent i Centrala Göteborg och med -2 procent i Stor-Malmö. Villapriserna i riket är stillastående både på en och tre månader. Stor-Stockholm avviker något med -1 % senaste månaden och -7 procent på 12 månader medan Stor-Malmö ökat något med +1 procent på både 3 och 12 månader.

– Det har gjorts många affärer i oktober. Det har varit fler spekulanter på visningarna och snabbare till avslut, framför allt på bostadsrätter, men även för villor. Bostadsrättspriserna har återhämtat sig under en tid för att nu kanske plana ut igen. Det är inga stora prissvängningar och det ser jag som positivt och stabilt. Vi har fortsatt ett stort utbud av bostäder som påverkar marknaden. Återstår att se hur veckorna innan jul faller ut både avseende rörlighet och prisutveckling, säger Carolina Stegman, vd på Fastighetsmäklarförbundet.