feb 20 | 2020-2022

Kombinerade mäklarstudier med semester på den spanska solkusten

Drömmen om att bli fastighetsmäklare har Nina Ekberg haft länge. Tack vare FEI:s flexibla upplägg med möjligheten att studera i egen takt och på distans har drömmen nu blivit verklighet. Ett starkt minne är tentamen som genomfördes i Alicante, Spanien.

– Det var helt suveränt. Jag blev välkomnad av personalen, det bjöds på kaffe och citrusfrukter och det kändes riktigt lyxigt att få sitta där och göra tentamen, säger hon.

Nina Ekberg har i många år jobbat med att sälja nyproducerade bostäder i Eskilstuna. Med andra ord har hon varit ett välkänt ansikte på den lokala fastighetsmarknaden. Under åren som gått har drömmen om att bli fastighetsmäklare vuxit. Skillnaden är att mäklare förmedlar fastigheter mellan köpare och säljare medan nyproducerade fastigheter säljs direkt till köpare. Men, att som 47-årig tvåbarnsmamma utbilda sig på nytt var inte en självklarhet.

– Att sluta jobba för att börja studera har inte varit aktuellt för mig. Jag hade aldrig hoppat på en klassisk utbildning som pågår i flera år, säger Nina Ekberg.

En dag fick Nina en förfrågan från Skandiamäklarna, en byrå hon tidigare samarbetat med. De erbjöd henne en tjänst på företaget om hon utbildade sig till fastighetsmäklare på FEI. Då presenterades också upplägget med en utbildning över ca 15 – 17 månader parallellt med arbetet, seminarium på kvällstid och möjligheten att studera på distans med FEIFLEX. Ett alternativ som passade Nina Ekberg.

– Jag förstod att det skulle bli mycket jobb, men det var en riktigt bra möjlighet för en kvinna i min ålder och jag tackade ja på stående fot.

Det här med distans utnyttjade Nina Ekberg flitigt. En av tentamina, Fastighetsförmedling kommunikation och etik, genomförde hon till och med i spanska Alicante där hon tillsammans med familjen har ett fritidshus. I Alicante har FEI kontors- och utbildningslokaler som även kursdeltagare från Sverige kan nyttja.

– Det passade perfekt att studera på den spanska solkusten och göra tentamen i FEI:s lokaler, det blev ett sätt att kombinera semester med studier.

I januari började hon arbeta som avtalat på Skandiamäklarna som färdig mäklare med målet att bli vad Nina kallar för en kvalitetsmäklare, att göra ett bra jobb och ha goda relationer med både köpare och säljare.

– Jag vill vägleda dem tryggt genom hela processen. Det är otroligt viktigt att ha nöjda kunder. I framtiden hade det varit roligt att bosätta sig permanent i Spanien och kanske runda av de sista arbetsåren.

 

Fastighetsmäklare 120 hp är en uppdragsutbildning som ges av FEI i samarbete med Högskolan Väst. Den vänder sig till mäklarföretag som vill utveckla sina medarbetare. Utbildningen ges på plats i Stockholm, Göteborg, Malmö, Alicante (Spanien) eller på distans.