jun 9 | 2023

FMF – Förbundet med stora ambitioner

I dagens bostadsmarknad är det av stor vikt att branschorganisationer tar sitt ansvar i att stötta sina medlemmar för att bidra till en tryggare bransch. Fastighetsmäklarförbundet (FMF) har en tydlig vision och den är att erbjuda professionell och snabb rådgivning för kompetenta fastighetsmäklare och trygga bostadsaffärer. För att nå visionen är det viktigt att vara snabbfotade och lyssna in medlemmarnas behov i en ständigt förändrande bransch.

FMF är stolta att kunna kvalitetssäkra sina medlemmar genom den kostnadsfria juridiska rådgivningen samt kostnadsfria utbildningar som är framtagna i samarbete med Next Advokater efter medlemmarnas behov och önskemål. Genom ett medlemskap där allt ingår minskar riskerna för fallgropar då mäklarna har möjlighet till stöttning utan oron för oförutsägbara kostnader.

För ökad stöttning och tillgänglighet under dygnets alla timmar har FMF sedan tidigare valt att arbeta mer digitalt. Första steget mot en mer digitaliserad verksamhet var att ta fram en användarvänlig hemsida där medlemmarna själva kunde ta del av sitt medlemskap och hantera sina uppgifter. På senare tid har hemsidan också blivit en samlingsplats för utbildningar, FMF-akademin, mallar, dokument med mera.
-Vi får det bekräftat att vårt erbjudande håller högsta kvalitet och står sig. Det gör att vi nu kan bygga kvalitet i andra områden också, kommenterar Jenny Stenberg, VD FMF.

Förbundet framöver
Varje år samlas styrelsen i FMF för ett strategimöte där man arbetar fram förbundets fokus framöver. Att minska de oseriösa aktörerna kommer alltid vara en av förbundets viktigaste punkter då problematiken drabbar hela mäklarkåren. Framöver kommer FMF även att arbeta mer intensivt med att få ordning på penningtvättens problematik i mäklarens vardag.
– Detta år var det ännu tydligare att FMF är förbundet att räkna med framöver. Vi vill vara förbundet med de stora ambitionerna. Det blir ännu mer fokus på mäklartjänsten och dess värde för samtliga aktörer i en bostadsaffär. Vi har dessutom fått ett rejält tillskott med tre nya ledamöter i vår styrelse vilket är otroligt kul och spännande. Vi har en spännande tid framför oss, avslutar Jenny.