sep 23 | 2020-2022

Fastighetsmäklarförbundet beger sig ut på Sverige-turné

Den 12 oktober kommer Fastighetsmäklarförbundet (FMF) att inleda sin Sverige-turné i Stockholm. Under turnén kommer FMF att besöka några av Sveriges största städer med syftet att möta medlemmar i förbundet och stötta dem på plats.
– På ett personligt och lättillgängligt sätt kommer vi att tydliggöra på plats varför företag och mäklare tjänar på ett medlemskap i FMF och vad vi kan göra för dem, säger Jenny Stenberg, vd för FMF.

I höst ska branschorganisationen FMF resa runt i Sverige och möta sina medlemmar fysiskt för första gången sedan pandemin. Under de planerade träffarna är tanken bland annat att upplysa medlemmarna om vilken hjälp de kan få via FMF. Branschorganisationen FMF har sedan sin start 1957 strävat efter att erbjuda sina medlemmar juridisk och ekonomisk rådgivning, kurser och stöttning för att på bästa sätt möta både samhällets och medlemmars behov och önskemål i mäklarbranschen. Idag har FMF drygt 1000 medlemmar och organisationen tillhandahåller numera obegränsad juridisk rådgivning från sitt Stockholmsbaserade advokatteam, Next Advokater. Next erbjuder affärsjuridisk specialistkompetens inom samtliga områden av mäklarbranschen.

– Vi har ett helt kontor med advokater som erbjuder obegränsad juristhjälp måndag till fredag vilket är ett enormt stöd. Om du som mäklare eller som företag har funderingar kring vad som gäller så finns vi där för att vägleda och stötta, säger Jenny Stenberg.

Rådgivning gällande fastighetsmäklarlagen
Nytt för i år är fastighetsmäklarlagen som trädde i kraft 1 juli 2021. Lagen innebär att fastighetsmäklarföretag nu kommer att omfattas av registreringsplikt. Syftet med lagen är att motverka utnyttjandet av finansiell verksamhet – däribland fastighetsförmedling – för penningtvätt eller finansiering av terrorism. Det här är något som Jenny Stenberg och hennes team kommer att besvara frågor kring under turnén.

– Det här är ett sätt att se till så att alla gör sitt bästa. Lagen är ett konsumentskydd kan man säga och det kan verka krångligt hur man som mäklarföretag ska gå till väga. I och med att det är skarpt läge nu kan det vara ännu mer aktuellt att söka juridisk hjälp, säger Jenny Stenberg och fortsätter sedan:

– Vi ser fram emot att få en större förståelse för vad våra medlemmar tänker på och vad de har för funderingar. Vår verksamhet är som ett skyddsnät för mäklarna när det händer något, det ska dessutom bli jätteroligt att få mötas fysiskt.