jul 11 | Nyheter

En av fem kan tänka sig att genomföra bostadsköpet digitalt

Nu för tiden går nästan alla affärer att sköta via internet och de senaste åren har man även kunnat delta under digitala lägenhetsvisningar med hjälp av VR-glasögon, men vad tycker köparna egentligen om utvecklingen?

Mäklarhuset har frågat 2461 personer om hur de ställer sig till att genomföra digitala bostadsaffärer och resultatet visar att 20 procent, redan idag, skulle kunna tänka sig att genomföra hela bostadsaffären digitalt, från visning till budgivning och betalning online.

På den specifika frågan om virtuella visningar säger nio procent att de kan tänka sig att köpa en bostad genom att gå på en virtuell visning istället för en traditionell fysisk visning.

Mäklarens roll anses dock vara väldigt viktig och endast 6 procent av de tillfrågade skulle kunna tänka sig att på sikt ersätta mäklare med digitala tjänster.

Vidare visar rapporten att nästan 14 procent anser att deras köpbeslut formas online, 47 procent anser att det formas på visning och 39 procent att digital information och visningen väger lika tungt.

Läs hela rapporten i Mäklarhusets nyhetsrum.