maj 9 | Nyheter

Del 2 av Lexicon University och LTU:s studentblogg

I den första delen fick vi läsa om kursansvariga Helena Brännströms bakgrund och tankar om den nya utbildningen.

I den här delen får vi följa studenten Mikaela Källgren, 30 år från Stockholm. Mikaela arbetar på ERA Ditt Hem Fastighetsförmedling och har tidigare läst bland annat Handels- & Administrationsprogrammet inriktning turism och Oxford Aviation Arlanda flygvärdinneutbildning.

Efter första delen av sitt arbetsliv valde Mikaela att börja studera efter att ha fått tips från en person i bekantskapskretsen som också pluggar just nu.

– Ja, det var som om polletten trillade ner när jag väl fyllde 30. Efter många år inom vården samt säljjobb och resor så är min passion för kundkontakt stor. Det, tillsammans med det administrativa och det stora intresset för försäljning samt fastigheter, gör att jag gjorde mitt val. Knöt helt enkelt ihop säcken och sökte mig till mäklarbranschen, säger Mikaela. Jag började som visningsvärd och efter det har jag jobbat som mäklarassistent. Nu äntligen har jag fått möjligheten med studierna till att följa min dröm för att en dag bli en toppmäklare.

Att det just blev Lexicon University hon och hennes arbetsgivare valde beror på samarbetet med välrenommerade Luleå tekniska universitet och att konceptet – med mindre klasser i kombination med Lexicon-koncernens kapacitet – har efterfrågats i mäklarkretsar.

– Jag visste ju sedan tidigare att Luleå tekniska universitets mäklarutbildning har utbildat många toppmäklare som i dag jobbar i branschen och som har visat tydliga och goda resultat.

Mikaela besökte ett av Lexicon Universitys frukostmöten och beslutade med sin mentor och blivande chef Björn, som är franchisetagare på ERA Vaxholm/Österåker, att de kommande 18 månaderna skulle gå i studiernas tecken. Så här sammanfattar hon första seminariedagen på plats hos Lexicon i Stockholm:

–  Jag var nyfiken och glad, äntligen började den dröm jag länge hade jobbat för. Hela dagen var givande, intressant och väldigt trevlig. Lärare samt mina nya studievänner utgör ett väldigt bra team. Det kunde inte startat bättre och i dag är jag lyckligt lottad som får denna chans. Jag känner mig välkommen och tacksam och det kommer att bli 18 spännande månader.

Redan efter första seminariet började Mikaela att studera. Hon varvar läsning i fysiska böcker med att titta på Lexicon Universitys digitala plattform på inspelade föreläsningar och digitalt material. Första gruppuppgiften är inlämnad och hon har även hunnit träffa sina studiekamrater online några gånger för att stämma av läget.

–  Vi är en nöjd, glad och förväntansfull grupp och än så länge fungerar studierna med det övriga livet. Man får ta sig tiden till det och göra upp en tydlig plan när tid för studier ska planeras. Jag är ju anställd på företaget Era Ditt hem Vaxholm och har en timanställning, så det är väldigt flexibelt.

Mikaela kommer att rycka in när hennes hjälp önskas och behövs och hon hoppas på det sättet kunna varva arbetslivet med livet som student.

–  Ja, konceptet med Lexicons uppdragsutbildning på distans passar mig perfekt. Har man familj eller företag och måste kunna finnas tillgänglig så är detta det ultimata alternativet att följa sin dröm och fortfarande ha en fungerande vardag. Om någon frågade mig: ”Varför börjar du studera?” skulle jag svara: ”Varför inte utbilda sig just nu?”…