jun 7 | Nyheter

Jenny Stenberg och FMF i Almedalen i år

Måndag den 1 juli kl 10.30 anordnar FMF och FEI, Företagsekonomiska institutet, seminariet Nya på bostadsmarknaden – nyckeln till att lösa hela flyttkedjan? under Almedalsveckan i Visby.

 Den svenska bostadsmarknaden behöver ökad rörlighet och de som står längst bort från marknaden behöver en ingång. Kan särlösningar för förstagångsköpare vara det som får igång hela marknaden? Vilka lösningar finns det? 

I många länder är särregler för unga och förstagångsköpare snarare regel än undantag. Sverige sticker idag ut vid en internationell jämförelse som ett land som infört omfattande kreditrestriktioner utan att samtidigt erbjuda kompenserande åtgärder med bostadssocial innebörd. Vi tittar närmare på olika internationella lösningar som bidrag till kontantinsats och fördelaktiga lånevillkor. Går någon av dessa att applicera i Sverige? Och vad skulle det leda till?

– I år är vi medarrangör av seminariet tillsammans med FEI och det är naturligtvis både spännande och kul. Det är viktiga frågor vi ska prata och avhandla som handlar om våra ungdomars framtid. Att inte ha någonstans att bo eller att inte kunna bo där man vill studera eller jobba är inte bara ett privat och personligt problem utan ett samhälleligt problem. Det finns många internationella lösningar på problemet som jag tycker att politiker till exempel bör titta närmare på. Om du är i Almedalen kom gärna förbi och lyssna! Jag är där hela veckan och ska bevaka och besöka andra viktiga seminarium som är viktiga för vårt arbete i FMF.

Övriga medverkande är:
Jonas Löfstrand, Riksdagsledamot och bostadspolitisk talesperson (S)
Claudia Wörmann, boendeekonom SBAB
Lennart Weiss, kommersiell direktör Veidekke

Arrangör: FMF Fastighetsmäklarförbundet och FEI- Företagsekonomiska institutet,
När: Måndag 1 juli 10.30-11.15
Var: Tunnbindaregatan 7
http://www.greatness.se/kundnyheter/fei-arrangerar-i-almedalen/