okt 14 | Nyheter

Småhusmarknaden ökar farten i nästan hela landet

Just nu är det i Kalmar och och Södermalms län störst sug på småhus finns. Här har försäljningen ökat mest under sommaren jämfört med 2018.

Där marknaden är mer svårflirtad är Gotland med en liten nedgång.

Lantmäteriet har tagit ut färska siffror som visar att 18.895 småhus, både fritidshus och villor, såldes mellan juli-september. Det är en ökning med 13 procent om man jämför med föregående år.

Fler tecken på att marknaden tickar på kunde man även läsa av Svensk Mäklarstatistik senaste statistik. Den visade att antalet sålda bostadsrätter och villor under de första nio månaderna nådde en ny rekordnivå på 125.000, 5.000 fler än samma period förra året.

Men i Kalmar och Södermanlands län har ökningen varit högst, i Kalmar är det en 33-procentig ökning och i Södermanland 31 procent. Däremot så är det en liten nedgång på Gotland med 1 procent.

”Köpare och säljare har lättare att hitta varandra när marknaden har normaliserat sig gällande prisnivå. Tidigare hade säljarna högre förväntningar och köparna kunde inte möta upp till det”, säger Henrik Roos, fastighetsanalytiker på Lantmäteriet.

Källa: Dagens Industri

Lär hela artikeln HÄR