jun 2 | Nyheter

Sista delen av Lexicon University och LTU:s blogg

Snart är sommaren här och många studenter förbereder sig inför den stundande ledigheten. För studenterna på Lexicon University och LTU-utbildningen dröjer det dock ytterligare några veckor innan deltagarna får tid för återhämtning och att planera framtiden.

Marie Rosenkvist på MOHV är en av de som börjar se slutet på studierna och hon har höga förväntningar på nästa steg i karriären!

Med tidigare erfarenheter från diverse försäljningsbranscher har Marie en solid grund att stå på när hon nu har valt att utbilda sig till mäklare. Det senaste året har hon arbetat som rekryteringschef för den snabbväxande kedjan MOHV.

– Efter att ha arbetet nära mäklarna under ett års tid och fått en inblick i yrket kändes det som helt rätt satsning för mig. En möjlighet till vidareutbildning dök upp och jag kunde inte tacka nej, berättar hon.

Marie har flera försäljningschefstjänster på sitt CV och förstår vikten av försäljning när det kommer till mäklaryrket, det som saknas är utbildningen för att få utöva yrket, hon hade hört bara gott om Luleå tekniska universitets mäklarutbildning och valde att gå den via Lexicon University.

– Jag studerade mina första kurser hos en annan utbildningsleverantör, men distansstudier kräver sitt och att ha möjlighet till föreläsningar på plats blev avgörande. Jag och andra inom MOHV Öresund bytte till Lexicon University i april.

Vad är det viktigaste faktorerna för att en utbildningsleverantör ska kunna erbjuda blivande mäklare en god plattform inför framtiden?

– God struktur, lyhördhet och en utbildning som baseras på verkligheten och det yrke man så småningom ska kunna hantera, säger Marie. De praktiska influenserna som Lexicon tillämpar ser jag som otroligt positiva och många med mig, detta kommer troligtvis göra att vi flyger snabbare den dagen vi blir registrerade fastighetsmäklare och ska ut på marknaden.

Vid sidan av studierna så är det viktigt att privatlivet är väl fungerande. Marie förklarar hur studierna går ihop med arbete och övrigt liv.

– Jag har i dag två killar som är 6 och 8 år gamla, de är aktiva och spelar både hockey och fotboll. Jag pendlar till jobbet varje dag och arbetar cirka 80 procent. Planeringen är såklart A och O för att detta ska fungera och att man har en förstående andra hälft som ställer upp. Då studierna på Lexicon University är förlagda till kvällar så är det inga problem att jobba dagtid. Upplägget är flexibelt vilket gör att jag själv har möjlighet att styra min tid.

Berätta om när du första gången intresserade dig för mäklaryrket.

– Jag har en del vänner som är mäklare i dag och tanken på mäklaryrket har dykt upp i omgångar de senaste fem åren, men som vanligt är så är man trygg i den rollen man har och att kasta sig ut kräver en del. Jag fick den sparken i baken som jag behövde och i dag känns det som helt rätt satsning! Min målsättning för framtiden är att driva ett eget kontor på hemmaorten och MOHV erbjuder ett kanonupplägg för detta.

Dagen då Marie är registrerad fastighetsmäklare närmar sig med stormsteg och hennes förväntningar på framtiden är, som sagt, höga.

– Ja, jag ser fram emot att få valuta för den tid jag lägger ner, att jag får chansen att utveckla företaget och mig själv och samtidigt ha kul på jobbet. I en fantastisk bransch som denna är utsikten ljus, och förhoppningsvis leder satsningen till en högre livskvalitet för både mig och min familj.

Vad vill du säga till den som funderar på att utbilda sig, eller karriärväxla, till fastighetsmäklare?

– Är du en person som älskar sälj, drivs av affärer och vill styra din egen tid så kan absolut fastighetsmäklaryrket vara helt rätt. Möjligheten till att jobba parallellt med studierna, och att samtidigt ha en fot inne på företaget under tiden, gör det hela mer attraktivt oavsett var du är i livet.

Är du intresserad av hur det går för deltagarna och fortsätta att följa Lexicon University och LTU:s utbildning framöver är du välkommen att spara denna länk som bokmärke i din webläsare!