sep 28 | Nyheter

Ladda enkelt ner tabeller från Svensk Mäklarstatistik

Nu lanserar Svensk Mäklarstatistik ett nytt verktyg, ”ladda ner som excel”, som kommer att underlätta mycket för både konsumenter och mäklare.

Hans Flink, Försäljnings- & Affärsutvecklingschef på Svensk Mäklarstatistik, svarar på några frågor om den nya tjänsten.

Varför har ni valt att göra informationen så lättillgänglig?
Vi vill underlätta för de som besöker vår hemsida att få fram informationen på ett sätt som gör att de kan skapa egna tabeller eller grafer för olika ändamål som t.ex. presentationer eller för eget kunnande.

Hur underlättar tjänsten för kunderna/mäklarna?
Genom självservicen kan mäklarna hämta statistik när de har tid och lust utan att behöva kontakta oss och vänta på att vi ska få fram informationen åt dem. Mäklare kan använda statistiken för t.ex. egna nyhetsbrev till sin kundbas, göra presentationer som används vid intag eller vid lokala näringslivsmöten där mäklaren är expert på sin ort.

När mäklarna använder vår statistik kan de nämna att statistiken kommer från Sveriges mest aktuella och trovärdiga statistikföretag, Svensk Mäklarstatistik. Samtidigt är det de själva som är de lokala experterna. Den kombinationen är en trygghetsfaktor för såväl säljare som köpare.

Vilka har nytta av tjänsten?
Alla som har intresse av bostadspriser och prisutveckling, d.v.s. i princip alla. Förutom mäklare så är det troligt att privatpersoner, media, byggherrar, fastighetsbolag och kommuner kommer att nyttja nedladdningsfunktionen

Vad kostar tjänsten?
Inget. Den enda motprestationen är att man anger ”Svensk Mäklarstatistik” som källa.

Hur går man till väga?
Det är superenkelt. Under varje tabell eller graf finns en knapp ”Ladda ner som Excel” som man klickar på. Öppna Excel. Klart!