jul 8 | 2020-2022

Kommentar till Svensk Mäklarstatistik: Villorna fortsatte uppåt i juni, små prisändringar på bostadsrätter under stor omsättning

Bostadsrätterna har under juni inte visat på någon förändring i riket i jämförelse med föregående månad, däremot har villorna ökat med +2%. Bostadsrätterna visar på en ökning på +2% från juni 2019 och villorna på +5%, enligt den statistik vi tagit del av från Svensk Mäklarstatistik.

Bostadsrätterna visar på en ökning i Centrala Göteborg och Stor-Göteborg på +1%. Centrala Stockholm och Stor-Stockholm visar på -1% medan Centrala Malmö och Stor-Malmö visar på oförändrade siffror från föregående månad. Årstakterna varierar mellan -1% och +4% med Centrala Stockholm och Stor-Göteborg i toppen.

Villapriserna visar på en ökning på +1% i samtliga områden: Stor-Stockholm, Stor-Göteborg och Stor-Malmö. Årstakterna ligger på plus med en variation på +4% och +7%, där Malmö har högsta värdet.

Statistiken visar på en ökning av försäljning under juni månad där villorna ökade med +3% och antalet bostadsrätter med +14% med över 10.000 sålda. Trots Corona-pandemin kan man konstatera att antalet sålda bostäder under första halvåret når rekordnivåer i jämförelse med samma period förra året, säger Hans Flink på Svensk Mäklarstatistik.

De senaste siffrorna visar tydligt att bostadsmarknaden fortsatt är stabil, det rapporteras även rekordsiffror i juni månad trots en pågående pandemi. Mäklarna där ute vittnar om att det rullar på bra. Sommaren har inte heller gjort att marknaden har stannat av på samma sätt som tidigare år utan man upplever att människor stannar kvar hemma och får mer tid att fundera på att ändra sitt boende, kommenterar Jenny Stenberg, vd Fastighetsmäklarförbundet.

 

För ytterligare information var vänlig kontakta:

Jenny Stenberg, vd Fastighetsmäklarförbundet
Tfn. 070-452 86 17
Email: jenny.stenberg@fmf.se

 

Källa: Svensk Mäklarstatistik
För mer utförlig statistik gå in på http://www.maklarstatistik.se/