mar 10 | 2020-2022

Kommentar till Svensk Mäklarstatistik: Uppgång för bostadsrätterna och något uppåt för villorna

Pressmeddelande den 10 mars 2020.

I februari så ökade priserna i landet på bostadsrätter med 2 procent och villorna ökade med 1 procent.  Jämför man föregående år så fortsätter årstakten att öka, nu ligger det på + 9 procent för bostadsrätter och plus 6 procent för villor. Antal sålda bostäder har också även ökat, detta visar senaste statistiken som Svensk Mäklarstatistik tagit fram.

Bostadsrätterna ökade mest i Stor-Stockholm med 2 procent, samma ökning som i resterande landet. I alla innerstadsområdena ökade priserna med 1 procent. Stor-Göteborg hade en ökning på 1 procent och det är i bara Stor-Malmö man ser en oförändrad bild.

Villorna ökade även här mest i Stor-Stockholm med 1 procent. Det har sedan varit ett oförändrat läge i både Göteborg och Malmö, jämfört med föregående månad. Årstakten varierar fortsatt med den största ökningen i Malmö-området med 7 procent.

Den senaste statistiken visar en fortsatt uppgång och när vi pratar med mäklarna så märker de av att det är ett lite högre tempo igen men att marknaden känns mer stabil. Året har tagit fart och köpare och säljare har hittat varandra igen prismässigt och hittills i år har det varit bra flyt på marknaden, kommenterar Jenny Stenberg, vd Fastighetsmäklarförbundet.

 

För ytterligare information var vänlig kontakta:

Jenny Stenberg, vd Fastighetsmäklarförbundet

Tfn. 070-452 86 17

Email: jenny.stenberg@fmf.se

Källa: Svensk Mäklarstatistik

För mer utförlig statistik gå in på http://www.maklarstatistik.se/.