dec 9 | Nyheter

Kommentar till Svensk Mäklarstatistik: Små förändringar på bostadsmarknaden i november

Pressmeddelande den 9 december 2019.

Bostadspriserna den senaste månaden har visat små rörelser. Villapriserna i hela landet har varit oförändrade medan bostadsrätterna minskade med -1%. Jämför man med föregående år så har villa- pch bostadsrättspriserna ökat med 4 % , detta enligt den senaste statistiken från Svensk Mäklarstatistik.

Bostadsrätterna i landet har visat en blandad bild under november. I Stor-Stockholm , Stor- Göteborg och Centrala Malmö har priserna varit oförändrade medan det minskade -1% i Stor-Malmö och Centrala Göteborg. Det är enbart Centrala Sthlm som ökar i november med 1%. På årsbasis så ökade priserna i områdena mellan 3 till 8 %, kommenterar Per-Arne Sandegren, analyschef på Svensk Mäklarstatistik.

Villapriserna i november ökade med +1% i Stor- Göteborg medan de var oförändrade i Stor- Stockholm och Stor- Malmö. Jämför man med föregående år så har priserna ökat med +4%, 2% och +7%.

I november såldes 1 % fler bostäder än föregående år samma månad. Dessutom har det sålts 4 % fler bostäder än förra årets första elva månader.

Senaste statistiken visar att priserna har påvisat lite annorlunda beroende på vilken del av landet. Jämför man föregående år så ökar marknaden och priserna börjar bli höga igen men det är inte lika hetsigt som tidigare år utan det är mer kontrollerat. Centrala Stockholm är den del där bostadsrätterna fortsätter att sticka ut och öka mer. Här är det fördel säljarens marknad på attraktiva bostäder med köpstarka kunder, kommenterar Jenny Stenberg, vd Fastighetsmäklarförbundet

 

För ytterligare information var vänlig kontakta:

Jenny Stenberg, vd Fastighetsmäklarförbundet

Tfn. 070-452 86 17

Email: jenny.stenberg@fmf.se

Källa: Svensk Mäklarstatistik

För mer utförlig statistik gå in på http://www.maklarstatistik.se/.