maj 12 | Nyheter

Höj värdet på bostaden med fyra mindre renoveringar

Om du är intresserad av att höja värdet på din bostad men inte har tid eller råd att utföra några större förändringar så finns det ändå några mindre renoveringar du bör överväga.

Genom att använda dig av dessa kan du på ett snabbt och billigt sätt öka värdet på din bostad innan försäljning.

  1. Slipa och lacka eller polera upp gamla slitna trägolv. Skinande golv reflekterar ljuset så att bostaden blir ljusare samtidigt som den känns fräschare.
  2. Måla slitna, mörka eller skrikiga väggar med ljus färg. Då upplever många bostaden som ljusare, rymligare och mer harmonisk.
  3. Byt ut bänkskivor, handtag och köksbeslag. Byt gammalt kakel mellan diskbänk och väggskåp.
  4. Om hallen är mörk, gör den ljus. Visningsbesökarna bildar sig en uppfattning om bostaden snabbt. Hallen ger det första intrycket, och är ofta mörk. Gör den ljus med målarfärg och en spegel.

Inför visning finns det förstås många andra åtgärder som kan vidtas. Nedan följer sex tips om vad du kan tänka på innan det är dags.

  1. Öka belysningen. Skapa fler ljuspunkter och ha lite starkare lampor än vanligt.
  2. Lyft fram fönster och utsikt
  3. Putsa fönstren och dölj dem inte med krukväxter och gardiner. Släpp in ljuset och visa utsikten.
  4. Sätt upp en spegel. Speglar skapar ljus och rymd.
  5. Ta bort möbler och annat så att bostaden inte känns trång när det är många som kommer på visningen.
  6. Om det är en lägenhet får besökarna en mer positiv uppfattning om bostaden om det är rent och snyggt utanför porten och i trapphus och eventuell hiss. Är det en villa du skall sälja bör uppfarten vara fri från ogräs och annat så att huset blir mer inbjudande och visningsbesökarna känner att den som bor här sköter om huset och trädgården.

Källa: Expressen, Leva & Bo