sep 6 | Nyheter

Fortsatt prisuppgång under augusti månad på bomarknaden

Pressmeddelande den 6 september 2019.

Senaste rapporten från Svensk Mäklarstatistik visar att både bostadsrättspriserna och villapriserna ökade över hela riket den senaste månaden, jämfört med föregående år så ökade bostadsrätterna med 3% och villorna med 2%.

Bostadsrätterna har ökat i samtliga storområden i riket den senaste månaden, både i Centrala Stockholm och Göteborg ökade priserna med 2% medan de ökade med 1% i övriga områden. Ser man över året så är det mer varierande där vissa områden är oförändrade men där Malmöområdet fortsatt sticker ut och har ökat 7-8%.

Villapriserna har fortsatt varit oförändrade i storstadsområdena medan övriga i landet har ökat med 1%. Ser man på årsbasis så har Stockholm och Göteborg ökat med 1% medan Malmö även här står för den stora ökningen med 4%.

  • Augusti månad visar att det såldes rekordmånga bostäder jämfört med samma månad tidigare år. Antalet bostäder som bytte ägare är 3 % fler än samma månad förra året. Mäklarna vittnar också även om att det är ett stort utbud och nivån påminner om det läget man hade 2017. Det man också ska ha i åtanke är att augusti månad kan jämföras med en ”nystart” på året för bomarknaden,  många säljare lägger ut sina bostäder till försäljningen igen efter sommaren då de inte har fått sålt tidigare i vår. Men det är ett positivt tecken att marknaden rullar på bra i augusti och att bostäder säljs utan flera omvisningar säger Jenny Stenberg, vd Fastighetsmäklarförbundet.
  • För ytterligare information var vänlig kontakta:Jenny Stenberg, vd Fastighetsmäklarförbundet
  • Tfn. 070-452 86 17
  • Email: jenny.stenberg@fmf.se

 

Källa: Svensk Mäklarstatistik

För mer utförlig statistik gå in på http://www.maklarstatistik.se/.