feb 4 | 2020-2022

FMF vill utbilda fler mäklare med bredare kursutbud

Som en del i det fördjupade samarbetet med utbildningsföretaget FEI breddar FMF nu sitt kursutbud och blandar webbinarier med fysiska kurser. Ambitionen är att det diversifierade utbudet och den ökade tillgängligheten ska locka fler medlemmar att vidareutbilda sig.

– Idag finns det många mäklare i Sverige och därför är det viktigare än någonsin att hålla sig uppdaterad för att bibehålla kundernas förtroende, säger Jenny Stenberg, vd FMF.

 

Under 2020 fördjupar Fastighetsmäklarförbundet (FMF) sitt samarbete med Företagsekonomiska Institutet (FEI). I vår kan FMF:s medlemmar ta del av ett bredare kursutbud där traditionella juridikkurser blandas med mer moderna ämnen som exempelvis konflikthantering och marknadsföring i sociala medier. Till skillnad från tidigare kommer kurserna inte bara att erbjudas i Stockholm, utan även i Göteborg. För de som inte vill eller kan närvara kommer FMF:s medlemmar även att kunna delta från distans via tjänsten FEI FLEX. Utöver de fysiska kurstillfällena kommer ett antal föreläsningar att erbjudas i form av webbinarier.

– Det här är ett sätt att komma närmare våra medlemmar som inte bor i Stockholm och ge fler chansen att vidareutbilda sig. Genom att blanda upp tyngre juridiska ämnen med soft skills som kommunikation vill vi ge deltagarna verktyg för att bli framgångsrika i branschen som den ser ut idag, säger Jenny Stenberg.

 

Stort intresse

Tanken är att det bredare kursutbudet ska locka en yngre publik som tidigare inte engagerat sig i utbildningarna. Alla föreläsningar är kostnadsfria för FMF:s medlemmar och går att anmäla sig till på förbundets hemsida. Årets första kurstillfälle, som hölls i samarbete med Skatteverket, var välbesökt och förhoppningen är att det höga deltagarantalet kommer att fortsätta under våren.

– Vi tror och hoppas att intresset ska hålla i sig. Som fastighetsmäklare är det viktigt att hålla dig uppdaterad så att du ständigt kan bibehålla den höga kunskapsnivå som kunderna förväntar sig av dig, oavsett om du är nyutbildad eller etablerad, avslutar Jenny Stenberg.

 

Läs mer om FMF:s kursutbud och anmäl dig här.