jan 18 | Nyheter

FMF presenterar medlemsrådet

Snart är det dags för Fastighetsmäklarförbundets medlemsråd att träffas igen och i väntan på detta fortsätter vi att presentera rådsmedlemmarna.

Denna vecka har vi pratat med Nina Swenning.

Var jobbar du och hur länge har du varit mäklare?

– Jag registrerades som mäklare 1997 och har sedan 2009 drivit egen firma – Nina Swennings Mäklarfirma. Jag jobbar mitt i Skåne med Höör som verksamhetsort.

Varför ville du delta i medlemsrådet?

– Jag har varit mäklare så pass länge att min erfarenhet om utvecklingen på bostadsmarknaden, ändrad lagstiftning och mäklarens yrkesroll kan bidra till olika former av diskussionsunderlag. Sen är det alltid roligt att vara en röst för andra och att kunna påverka. Jag tycker det är bättre att göra sin röst hörd än att bara anpassa sig till den verklighet och utveckling jag inte alltid känner är av godo.

Ni har nu haft ert andra möte – Hur kändes det? Fick ni tycka till i någon fråga som förbundet jobbar med?

– Vi blir väldigt väl hörsammade på våra telefonmöte. Vi fick bland annat framföra åsikter när det gäller kommunikation, nyhetsbrev, media och framtida projekt som ska prioriteras. Hjärtefrågor för mig gäller bland annat lockpriser och mäklarens ibland utsatta yrkesroll vilket jag framförde åsikter om. Det har blivit ett tuffare arbetsklimat när det gäller hur framförallt köparna ser på mäklarnas yrkesroll och genomförande av vissa arbetsuppgifter exempelvis budgivningar. Det känns viktigt att budskap från både stora och små mäklarfirmor kan hörsammas på lika villkor och driva förbudets engagemang och arbete framåt. Mäklarrådet tycker jag därför ger alla som vill den chansen.