sep 17 | 2020-2022

FMF inleder samarbete med Kompetens Express – breddar det digitala kursutbudet

Under hösten kommer FMF att erbjuda sina medlemmar fem nya kostnadsfria webbinarier. Initiativet görs i samarbete med utbildningsföretaget Kompetens Express som står för ämneskunskapen och den digitala sändningen.

Det finns ett behov hos fastighetsmäklare att kontinuerligt kompetensutveckla sig och vi är glada över att få bidra med vår kunskap och bredda våra målgrupper ytterligare inom fastighetsbranschen, säger Fredrik Edborg, försäljningschef Kompetens Express AB.

För att utveckla sina medlemmar, och därmed höja kompetensen inom mäklarbranschen, satsar Fastighetsmäklarförbundet (FMF) på att tillhandahålla relevant och lättillgänglig utbildning. Till hösten 2020 släpper förbundet fem nya kostnadsfria kurser. För att kunna erbjuda sina medlemmar detta har FMF inlett ett samarbete med utbildningsföretaget Kompetens Express, systerbolag till Advantum Kompetens som har cirka 20 års erfarenhet av företagsutbildning. De erbjuder i första hand fördjupning inom ledarskap, kommunikation, HR och pedagogik, där fokus ligger på effektivt lärande. I samarbetet med FMF har Kompetens Express tagit fram fem korta kunskapspass på omkring en timme vardera med målet att deltagarna ska få ut så mycket som möjligt av den tiden. Ämnena har valts ut av FMF och är anpassade för fastighetsmäklare, kontorschefer och franchisetagare.

– Effektivt lärande är otroligt viktigt för oss, där vi alltid strävar efter att ta reda på hur man kan göra mer på kortare tid och verkligen nyttja möjligheterna att lära sig nya saker. Det här är ett helt nytt samarbete för oss och vi är väldigt glada för förtroendet. Det ska bli spännande att se hur kunskapspassen mottas, säger Maria Scullman vd på Advantum Kompetens. 

Utbildning post-Corona
Till följd av den pågående Coronapandemin kommer FMF:s nya kurser att hållas på distans. Allt fler väljer att förlägga sina utbildningar digitalt och Kompetens Express har lång erfarenhet av att tillhandahålla livesända kunskapspass. Redan för 5-6 år sedan började företaget med det för att möjliggöra kunskapsspridning för en bredare målgrupp utanför storstäderna. Sedan Coronapandemin kom till Sverige i början av mars har Kompetens Express satsat än mer på att utveckla tekniska lösningar för att kunna erbjuda den bästa möjliga utbildningsupplevelsen. Maria Scullman tror att Corona-tiden kommer att bidra till lärdomar om vad som fungerar att hålla digitalt och vad som passar bäst i klassrum, och att det i sin tur utvecklar lärandet. Nu ser hon fram emot att starta FMF:s nya kurser och att framöver kunna bredda samarbetet.

– FMF vill utöka sitt kunskapsfokus och där tror jag att vi kan tänka till tillsammans. Kompetens Express är inriktade på e-learning, som oberoende av tid och rum kan vässa deltagarnas kompetenser i det som behövs. För att lyckas i mäklarbranschen tror jag att ny kunskap behöver vara lättillgänglig, avslutar Maria Scullman.

Här hittar du höstens kurser!