apr 29 | 2020-2022

Fastighetsmäklarna ABC- branschgemensamt projekt som börjar ta form!

 

Som vi tidigare har nämnt så arbetar FMF och Mäklarsamfundet för fullt med en kampanjinsats för att stärka fastighetsmäklarnas anseende. Ett viktigt projekt som vi som branschorganisationer anser behövs för att stärka kåren och hjälpa våra medlemmar. Detta hoppas vi skapar en positiv och ökad förståelse för den kunskap våra fastighetsmäklare i landet besitter.

Under våren har representanter från både FMF och Mäklarsamfundet suttit tillsammans med en kommunikationsbyrå för att skapa konceptet. Båda organisationerna har även tillsatt en referensgrupp i form av våra medlemmar (mäklare) för att få hjälp och stöd i våra idéer.
I slutet av föregående vecka så började inspelningen av kampanjen. Kampanjen kommer att rullas ut i digitala kanaler i bland annat Youtube och Tv4Play.
Projektet börjar verkligen ta form nu och det närmas release vilket är jättekul! 

Utformning Projektet – Information

Till grund av projektet så använde vi oss av en nollmätning angående förtroendet för fastighetsmäklaren. Därefter valde vi att använda oss av alla positiva egenskaper som allmänheten ansåg om mäklaren och tillföra och förstärka det i vår kampanj.

Kampanjen kommer att spelas ut som en fiktiv mäklarbyrå, därav namnet Fastighetsmäklarna ABC.
På mäklarbyrån kommer det arbeta två härliga karaktärer som vi hoppas att både ni och allmänheten kommer fatta tycke för. Nedan kan ni se ett smakprov på vad vi håller på att skapa, mer information kommer nu löpande under maj tills vi går live. Vi kommer även inom kort kunna ge er material som ni kan använda.

Ni är vår viktigaste målgrupp och vi alla hoppas att ni kommer tycka om den. Vi vill även passa på att tacka för de berättelser som ni mäklare har skickat in till oss på FMF. Dessa berättelser har varit till stor hjälp i utformningen till vår kampanj. Självklart kommer vi inte avslöja vem som har skickat in vad och man kommer inte heller kunna lista ut var historierna kommer ifrån.
Har ni några funderingar kring detta, återkom gärna till oss på kansli@fmf.se