jun 27 | Nyheter

Cecilia är bäst i Stockholm på att prissätta bostäder

Sajten Hitamäklare.se har träffat mäklaren Cecilia Heikkilä från mäklarfirman BOSTHLM. Hon är den mäklare som har den minsta skillnaden mellan utgångspriser och slutpriser i Stockholm just nu.

Vad är då hemligheten bakom Cecilias träffsäkerhet?

– Det är alltid en balansgång mellan kundens förväntningar, min erfarenhet som mäklare och kunskap om hur marknaden ser ut. Jag försöker alltid att ha en så öppen dialog med mina kunder som möjligt, detta för att vi tillsammans ska hitta en nivå som känns bra för oss båda och som ger oss rätt förutsättningar att lyckas. Jag vill långsiktigt bygga upp ett förtroende för mina kunder och det är utgångspris och slutpris en stor del av, säger hon till sajten Hittamäklare.se.

Cecilia menar att en ökad transparens på marknaden leder till nöjdare säljare och köpare, något som alla mäklare önskar sig. Där kan mäklarna hjälpas åt gemensamt för att försöka minska differensen mellan utropspris och slutpris.

Hon är positivt inställd till Fastighetsmäklarförbundets nya tjänst Statistiskt jämförelsevärde som hon menar kan vara en lösning på problemet.

– Jag tror på mer transparens och mycket på metoden som FMF (Fastighetsmäklarförbundet) tagit fram med ett ”Statistiskt jämförelsepris” som nu testas hos flera större kedjor. Det kan vara ett sätt men då gäller det att samtliga, både större och mindre aktörer, följer med, säger hon.

Förutom att vara bäst i Stockholm på att sätta slutpriser är Cecilia även i topp 3 med flest rekommendationer i landet för de som har skickat till över 90% av sina säljare.

Läsa hela intervjun med Cecilia här!

Foto: BOSTHLM