sep 4 | Nyheter

Carolina Stegman slutar som vd på Fastighetsmäklarförbundet

Carolina Stegman tillträdde som vd för medlems- och branschorganisationen Fastighetsmäklarförbundet (FMF) år 2012 och har nu meddelat styrelsen att hon vid årsskiftet önskar gå vidare till nya utmaningar och därmed avsluta sin anställning.

Carolinas uppdrag från styrelsen var att modernisera och förändra förbundet och därmed göra det tydligt att det är en mäklarnära organisation som arbetar fokuserat med mäklarfrågor.

– Carolina har varit en väldigt drivkraftig vd vilket har haft stor betydelse för organisationens utveckling. Vi har under de här åren haft ett mycket bra samarbete och styrelsen är väldigt nöjd med Carolinas insatser. En av de stora förändringar vi arbetade med tillsammans var bland annat försäljningen av Hemnet där Carolina med sin erfarenhet och bakgrund både som jurist och mäklare var ett stort och viktigt stöd både för mig som ordförande, vår styrelse och alla våra medlemmar, säger Erik Olsson, styrelseordförande för Fastighetsmäklarförbundet.

– Fastighetsmäklarförbundet är idag ett helt annat förbund än när jag tillträdde. Vi har genomfört många förändringar och idag har vi en bra struktur med fantastiska medarbetare. Vi har genomfört en modernisering av hela bolaget, ändrat vår profil, arbetat fram våra kärnvärden, förändrat hela strukturen på vår organisation, vi har tagit fram en rad nya tjänster som nu ska marknadsföras och finslipas och även låtit organisationen granskas av Bolagsverket. Vi har även skapat ett nytt FRN tillsammans med Mäklarsamfundet och återtagit det direkta ägandet i Svensk Mäklarstatistik. Det har varit fantastiska år men nu är tiden mogen för mig att gå vidare till nya utmaningar och det ska bli spännande att se vad det blir, säger Carolina Stegman, vd på Fastighetsmäklarförbundet.

Arbetet med att rekrytera en efterträdare till Carolina Stegman är påbörjat av en grupp inom FMF:s styrelse och leds av ordförande Erik Olsson.