| Nyheter

Vet ni vad ni har?

 

Kära FMF:are! 

Ni är medlemmar i förbundet som vill följa er från ”fastighetsmäklarvaggan” till ”fastighetsmäklargraven”. Fastighetsmäklarförbundet är ett litet men ack så starkt förbund som slåss med näbbar och klor för att bevaka sina medlemmars intressen. Därför tar vi löpande fram relevanta och nödvändiga tjänster för er.

Vi vill försäkra oss om att ni vet vad ni har, med andra ord vad ni betalar för.

 I serviceavgiften ingår bland annat följande tjänster

 

  • Internkontroll – FMF:s jurister går igenom handlingar i era förmedlingsuppdrag och granskar dem med FMI-ögon för att ni tryggt och säkert ska kunna vandra igenom ett eventuellt tillsynsärende den dagen FMI knackar på. Granskningen avslutas med ett kort utbildningstillfälle där även resultatet av Internkontrollen presenteras. Kontakta kansliet om ni skulle behöva detta.

 

  • Yttranden till FMI – Blir du anmäld till FMI hjälper förbundsjuristerna dig att formulera yttranden till myndigheten. Så, blir du anmäld, kontakta oss omgående!

 

  • Kundrådgivning – Du ska vara en opartisk mellanman. Du kan alltid hänvisa dina kunder till oss när de ställer frågor som du inte kan eller vill ta. 

 

  • Juridisk rådgivning – Det händer att fastighetsmäklare snubblar över juridiska knivigheter. Vänd dig till oss! Rådgivningen lämnas av kvalificerade jurister.

 

  • FMF-akademin – På vår webbplats finns ett digitalt kunskapstest med video- och textfrågor. Om du tar dig tid att göra dessa då och då, kommer du alltid att vara uppdaterad på de juridiska frågor som uppstår i din verksamhet.

 

  • Kurser – Vi håller kurser om det ni vill, när ni vill och där ni vill. Vi kommer framöver att komma till er och informera. Objektsbeskrivningar? Penningtvättslagstiftningen? Familjerätt?

 

  • Webben – Vår webbplats undergår just nu en försenad vårstädning. Under sommaren kommer du där snabbt att få tillgång till allt från de senaste nyheterna till allmänt kloka råd.

 

  • Skyddsnät – Vi har en centralt upphandlad ansvars- och rättsskyddsförsäkring med en förmånlig premie. Även kontorsförsäkringar för företaget samt personförsäkringar. Skulle du hamna i tvist eller vilja överklaga ett beslut av FMI, kontaktar du If så kan de ordna med biträde. Vi har även kontakter till ombud som har expertis inom fastighetsmäklarrätten.

 

Är det något ni saknar? Kan vi göra något mer? Hör av er till oss. Vi finns till för er!