Medlemskap

Är du en mäklare för oss?

Om du är en mäklare som

  • vill ge köpare och säljare trygghet
  • levererar mer än vad som efterfrågas
  • ständigt vill utvecklas
  • alltid vill vara bäst på sitt område

då är vi förbundet för dig.

För att kunna garantera kvalité i mäklartjänsten kommer vi kontinuerligt att ställa krav på er som mäklare.

 

Olika typer av medlemskap

 

Aktivt medlemskap.

Medlemskap för dig som jobbar med fastighetsförmedling och är registrerad hos Fastighetsmäklarinspektionen.

 

Passivt medlemskap.

Medlemskap som kan beviljas för dig som på grund av sjukdom, studier, föräldraledighet eller annan motsvarande grund inte längre kommer att jobba aktivt med fastighetsförmedling men fortfarande behåller sin registrering hos Fastighetsmäklarinspektionen.

 

Passivt medlemskap beviljas ett år i taget, sedan övergår det automatiskt till ett aktivt medlemskap vid nästföljande årsskifte om inte passivt medlemskap förnyas före den 1 december samma år. Passivt medlemskap kan bara beviljas i upp till tre år i rad.

 

Studentmedlemskap.

Medlemskap för dig som studerar fastighetsförmedling, under din utbildning till fastighetsmäklare kan du kostnadsfritt bli studentmedlem hos FMF. Du får då ta del av nyhetsuppdateringar, information, digitala utbildningar och inbjudan till våra aktiviteter.

 

Såhär ansöker du om medlemskap hos oss

Vill du bli medlem hos oss mejlar du till kansli@fmf.se. Du får då ansökningshandlingar. Av handlingarna framgår de olika typer av medlemskap som erbjuds. Sedan skickar du bara in ansökningshandlingarna och vi ser till att du får det du behöver för att kunna engagera dig fullt ut i ditt arbete.