| Nyheter

Mäklarpanelen har koll på läget

I ljuset av den senaste tidens siffror om bostadsmarknaden är det tydligt att mäklarna själva är en bra informationskälla när det kommer till att känna av stämningen på bostadsmarknaden.

Valueguards senaste Mäklarpanelen (11/10 -17), som numera genomförs i samarbete med Fastighetsmäklarförbundet, visar som känt att antalet fastighetsmäklare som tror på en prisnedgång de kommande tre månaderna är fler än dem som tror på en uppgång. Ett par dagar senare presenterades siffror från Svensk Mäklarstatistik som bekräftar att mäklarkåren är en värdefull informationskälla.

– Mäklarna befinner sig mitt bland köpare och säljare och är experter på att fånga upp stämningar och förändringar på marknaden, säger Carolina Stegman, vd på Fastighetsmäklarförbundet.

– Det är viktigt att vi berättar för både köpare och säljare hur Sveriges fastighetsmäklare upplever stämningarna. Ju bättre information vi kan ge till marknaden, desto lättare blir det att fatta beslut.

Att mäklarna är trovärdiga som informationskälla visar också det mediala genomslaget som Mäklarpanelen fick. TV4-Nyheterna gjorde ett inslag om Mäklarpanelen där Carolina Stegman, vd på Fastighetsmäklarförbundet, intervjuades.

Klicka på bilden för att se inslaget från TV 4

Skärmavbild 2017-10-13 kl. 08.38.24[3]

Är du fastighetsmäklare men ännu inte deltar i Valueguards Mäklarpanelen?

Anmäl ditt deltagande här

 

Om mäklarpanelen

Mäklarpanelen sammanställs av Valueguard sedan januari 2016. Den bygger på en webbaserad enkät riktad till registrerade fastighetsmäklare och sammanställs veckovis. Frågan som ställs lyder: Om du tänker på den typ av bostäder som just du brukar förmedla – hur tror du att priserna kommer att utvecklas de kommande tre månaderna jämfört med idag? Antalet svar varje vecka uppgår till knappt 200 st.